sap_pan
Anna Malm-Kelfve och Olov HolstFoto: Moderaterna

Skyll inte skjutningarna på Sigtuna kommun, Morgan Johansson

Det finns idag inget annat EU-land där en så stor del av invånarna dör av gängskjutningar som i Sverige.

I år har det hittills inträffat fler dödsskjutningar än någonsin tidigare. Föräldrar vågar inte låta sina barn gå hem ensamma efter fotbollsträningen, utan följer med så att inget ska hända på vägen hem. Tjejer och kvinnor är också rädda för att röra sig ute ensamma på kvällen. Och dessutom är nu många invånare fångade i landsarrest på grund av att det inte går att förnya passet förrän någon gång nästa år. Och ansvarig minister Morgan Johansson, fortsätter att skylla ifrån sig. Nu på kommunerna. Det inger inte förtroende.

”Kommunerna behöver svara upp på de stora satsningarna som staten gör” menar Johansson. Det gör Moderaterna i Sigtuna kommun redan. Vi har sedan vi tog över kommunledningen tillsammans med våra samarbetspartier gjort den största trygghetssatsningen i kommunens historia.

Men det är inte Sigtuna kommuns fel att första lediga tid för att förnya passet i Stockholms län är i oktober. Det är inte Sigtuna kommuns fel att det varit 47 skjutningar i Polisregion Stockholm hittills i år. Det är inte Sigtuna kommuns fel att antalet poliser per invånare är lägre nu än när Beatrice Ask var justitieminister. Det är inte Sigtuna kommuns fel att det inte finns en fungerande nationell avhopparverksamhet på plats. Eller att tre av fyra gängmord förblir ouppklarade.

Det är Morgan Johansson, som i dagarna kritiserades av riksdagens konstitutionsutskott för sina lögner om att fler gängmedlemmar nu hoppar av, som bär det yttersta ansvaret. Och gällande de ”stora satsningarna” – regeringen skjuter bara till två miljoner kronor till polisen i vårbudgeten. Det räcker inte ens för att ersätta de polisbilar som förstörts under vårens upplopp. Moderaterna satsar nationellt en halv miljard extra på att stärka polisen – inte minst för att de ska kunna skaffa sig vattenkanoner, kroppskameror och komma till rätta med den akuta passkrisen.

Halva riksdagen har precis uttryckt sitt samlade missnöje mot Morgan Johansson. För Moderaterna i Sigtuna kommun är det tydligt att han gjort tillräcklig skada under sina åtta år som justitieminister. Vi måste göra vår kommun och Sverige tryggt igen, återupprätta lag och ordning och trycka tillbaka de kriminella gängen. Det kommer att vara Moderaternas prioritet både lokalt, regionalt och nationellt. Bara så kan vi få ordning på Sverige.

  • Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande
  • Anna Malm Kelfve (M), ordförande i individ- och familjeomsorgsnämnden
defacto_helsida
valet2022

slutreplik M och KD vill ha valfrihet till varje pris

Insändare Att våra kommuninvånare vill ha bättre kvalitet på äldreomsorgen är förståeligt men lösningen är inte fler privata utövare. Vi vill istället möta behoven genom ökad kontroll av verksamheten, förbättra personalens arbetssituation och ta brukarnas kritik på allvar. Kommunal hemtjänst ska var ett valbart alternativ och kommunens egna boenden ska inte privatiseras.

Hemtjänsten inte fossilfri

Insändare Hemtjänstens bilar rullar i hela kommunen alla dagar under året. De utgör en betydande andel av kommunens fordonsflotta. För Miljöpartiet är det självklart att dessa bilar ska uppfylla kommunens miljöstandard.

connys_helsida
valet2022

Vi ska införa sommarjobbsgaranti!

Insändare Sommarlovet för kommunens ungdomar börjar närma sig sitt slut. Att moderatstyrda Sigtuna kommun endast erbjudit sommarjobb till 115 ungdomar när det finns nästan 2 000 ungdomar i gymnasieåldern är inte något att vara stolt över. Tvärtom, det är ett svek.

pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
kso_helsida

Borgerlig politik – dåligt val för äldre!

Insändare Än en gång pekas Sigtuna kommun ut som en av de sämre kommunerna för äldre att bo i. Det är Länsförsäkringars Fastighetsförmedling som i en ny rapport jämfört 253 av Sveriges kommuner och konstaterar att Sigtuna kommun kommer på femte plats – från botten. Resultatet är en sammanvägning av upplevd trygghet med hemtjänst, tillgång på särskilt boende per äldre invånare (+65 år), hur stor boyta i en hyresrätt som pensionen räcker till och genomsnittlig flyttskatt.

helsida_sfs
social_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

mp_helsida_april
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Insändare Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
connys
kso-duell_out
moderat_outsider
pantamera_out
mp_outsider2022
swedol_outsider
outsider_social
sfs_out