centrum_jul_panorama
Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör och Nilla Helgesson, VD Skyddsvärnet, signerar avtaletFoto: Sigtuna kommun

Skyddsvärnet driver café i Valsta centrum

Skyddsvärnet ska driva café i Valsta Centrum. Bland annat kommer personer i behov av arbetsträning att få jobba där.

centrum_jul_artikel

Sedan i december har kommunen sökt intressenter för att driva café i Valsta Centrum. Nu står det klart att Skyddsvärnet tecknat en överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap med kommunen. Syftet är att minska utanförskap och öka tryggheten i valutaområdet. I avtalet kommer 10-15 personer som står utanför arbetsmarknaden att få möjlighet till arbetsträning och handledning.

En del i caféet kommer att ha öppet alla dagar i veckan. Öppning sker i höst med öppettider på vardagar mellan 12-19 och helger mellan 10-16.
– Att kunna hålla caféet öppet under regelbundna tider är en viktig pusselbit i det omfattande trygghetsarbetet i och runt Valsta centrum. Det löser naturligtvis inte hela otrygghetsproblematiken, men genom att erbjuda besökare en chans att sitta ner och ta en kaffe och därmed tillbringa tid i Valsta centrum skapas ett flöde av människor som i sin tur bidrar till en ökad trygghetskänsla, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

ica_oktober
centrum_jul_helsida
defacto_jul
trainingpartner_jobb_helsida
tp_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

happyhomes_2019
julbord_helsida
greeknighthelsida
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
connys
colorama_april2
nrh
greeknight_outsider
tp_outsider