centrum_panorama2020
Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör och Nilla Helgesson, VD Skyddsvärnet, signerar avtaletFoto: Sigtuna kommun

Skyddsvärnet driver café i Valsta centrum

Skyddsvärnet ska driva café i Valsta Centrum. Bland annat kommer personer i behov av arbetsträning att få jobba där.

centrum_artikel

Sedan i december har kommunen sökt intressenter för att driva café i Valsta Centrum. Nu står det klart att Skyddsvärnet tecknat en överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap med kommunen. Syftet är att minska utanförskap och öka tryggheten i valutaområdet. I avtalet kommer 10-15 personer som står utanför arbetsmarknaden att få möjlighet till arbetsträning och handledning.

En del i caféet kommer att ha öppet alla dagar i veckan. Öppning sker i höst med öppettider på vardagar mellan 12-19 och helger mellan 10-16.
– Att kunna hålla caféet öppet under regelbundna tider är en viktig pusselbit i det omfattande trygghetsarbetet i och runt Valsta centrum. Det löser naturligtvis inte hela otrygghetsproblematiken, men genom att erbjuda besökare en chans att sitta ner och ta en kaffe och därmed tillbringa tid i Valsta centrum skapas ett flöde av människor som i sin tur bidrar till en ökad trygghetskänsla, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

studeravidare_helsida
studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
sommarlov_helsida
defacto_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

connys_helsida
speedy_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

marina_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
sommarlov_outsider
speedy_outsider
nrh
marina_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider