center_pan21
Foto: Kronofogden

Skuldsättningen ökade bland kommuninvånare

Skuldsättningen ökar bland kommuninvånare och enligt Kronofogden är det drygt 5,5 procent av den vuxna befolkningen som har skulder hos Kronofogden.

Efter en nedgång av andelen skuldsatta i kommunen så märktes en markant ökning under coronaåret 2020, från cirka 2000 kommuninvånare till 2091. Andelen är nu 5,59 procent av den vuxna befolkningen. Den sammanlagda skulden till Kronofogden är cirka 490 miljoner kronor, två av tre skuldsatta är män.

Fem av de skuldsatta är under 18 år och hade sammanlagd skuld på 69 000 kronor. Flest skuldsatta finns åldern 45-54 år, därefter 35-44 år. 195 av 65-plussare har skuld hos Kronofogden. Sigtunaborna är dock inte värst i länet, Botkyrka har störst andel skuldsatta med 6,1 procent, lägst andel finns i Danderyd med 1,1 procent.

 

mp_host_helsida
2020_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

eldsjal-helsida
andersojag
bostad_helsida
helsida_var2021

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
eldsjal-outsider
nrh
mp-outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
andersojag_outsider