heat-pan
Foto: Riksbanken

Skuldsaneringar ökar i kommunen

Fler kommuninvånare sökte skuldsanering det gångna året.

centrum_artikel

Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen var 111 stycken under 2018, det är en uppgång från 92 under 2017 och 60 2016. Kronofogden skriver i ett pressmeddelande att antalet skuldsaneringar ökar eftersom man i samband med saneringen kan få två betalningsfria månader för att ge något mindre ansträngd situation i samband med jul och sommar.
– Oftast är det omvälvande livshändelser som fått ekonomin att rasa ihop för de svårast skuldsatta, exempelvis en skilsmässa eller sjukdom, säger Ann-Charlotte von Feilitzen.

I Stockholms län var det 3336 personer som genomgick skuldsanering. Sex kommuner i länet hade fler än Sigtuna kommun, Väsby hade 103 personer i skuldsaneringsåtgärd, Upplands-Bro bara 32, Sollentuna 81 stycken. Noterbart är att länets totalsiffra minskar med nästan 170 personer jämfört med 2017 då 3500 personer genomgick skuldsanering.

connys_helsida
dackskiftarna_helsida
rentawreck_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Oklart om Midgårdsbadet kan öppna i sommar

Nyheter Det är ännu inte klart om Midgårdsbadet kan öppna till sommaren: - Nämnden kommer att ta beslut på sitt sammanträde i maj om vi öppnar utebadet i sommar och beslutet kommer inte att baseras på hur förutsättningarna ser ut i andra kommuner utan på förutsättningarna i vår kommun, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

2020_helsida

Märstabo döms för bidragsbrott

Nyheter En man från Märsta döms för 35 fall av bidragsbrott efter att ha tagit ut föräldrapenning för VAB trots att barnet inte var sjukanmält från förskola.

vardcentral_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
mp-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
heat-out
connys
aftenbil_outsider
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
mp-outsider
swedol_outsider