moderater_pan_sommar
Kjell-Åke Arvidsson, budget- och skuldrådgivareFoto: Privat

Skuldrådgivaren: Digitala lån och spelskulder allt vanligare

märsta.nu kunde under torsdagen rapportera om att antalet skuldsatta i kommunen ökar, budget- och skuldrådgivaren Kjell-Åke Arvidsson konstaterar att personer som söker hjälp drar på sig digitala lån och spelskulder.

centrum_artikel

Spelskulder och digitala lån blir allt vanligare, den slutsatsen drar Kjell-Åke Arvidsson, budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun. Personer som ansöker om skuldsanering hos Kronofogden kan få träffa Kjell-Åke.
– Vi ser att det, med den digitala utvecklingen, går allt fortare att skuldsätta sig. Många av våra rådsökande tar flera snabblån för att klara av sina betalningar av tidigare lån och krediter och hamnar i en ond cirkel, säger Kjell-Åke till märsta.nu

Kjell-Åke Arvidsson konstaterar att antalet skuldsatta i kommunen ökat ungefär lika mycket som kommunen växt, det vill säga antalet skuldsatta per capita ökar inte. Tidigare har det även förekommit uppgifter från Kronofogden om att skuldsättning bland unga ökar. Det är inget som Kjell-Åke upplever, antalet ungdomar mellan 15-22 som vänder sig till Budget- och skuldrådgivning är få.

Från och med denna vecka sitter budget- och skuldrådgivningen i Trygghetscentret i Märsta Centrum.
– Vi tror att det ger en ökad tillgänglighet och att vi syns bättre för våra invånare. Det kan göra att fler söker hjälp i ett tidigare stadium, säger Kjell-Åke.

Utöver det arbetar man preventivt med att synas i olika lokala sammanhang som Valstadagen och Skördefesten.
– Information går också ut på kommunens digitala skärmar. Vi föreläser också för grupper om vardagsekonomi och hur man undviker skuldfällor. Dessutom försöker vi ha regelbunden kontakt med interna och externa samarbetspartners.

koppar_helsida
mp_host_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

oppethus_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
flygskola_helsida
julmarknad_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

centrum_helsida2020
jul2021
2020_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

koppar_outsider
centrum_sommar_out
oppethus_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
connys
flygskolan_outsider
dack-outsider
julmarknad_outsider
nrh