defacto_panorama_mustasch
Kjell-Åke Arvidsson, budget- och skuldrådgivareFoto: Privat

Skuldrådgivaren: Digitala lån och spelskulder allt vanligare

märsta.nu kunde under torsdagen rapportera om att antalet skuldsatta i kommunen ökar, budget- och skuldrådgivaren Kjell-Åke Arvidsson konstaterar att personer som söker hjälp drar på sig digitala lån och spelskulder.

Spelskulder och digitala lån blir allt vanligare, den slutsatsen drar Kjell-Åke Arvidsson, budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun. Personer som ansöker om skuldsanering hos Kronofogden kan få träffa Kjell-Åke.
– Vi ser att det, med den digitala utvecklingen, går allt fortare att skuldsätta sig. Många av våra rådsökande tar flera snabblån för att klara av sina betalningar av tidigare lån och krediter och hamnar i en ond cirkel, säger Kjell-Åke till märsta.nu

Kjell-Åke Arvidsson konstaterar att antalet skuldsatta i kommunen ökat ungefär lika mycket som kommunen växt, det vill säga antalet skuldsatta per capita ökar inte. Tidigare har det även förekommit uppgifter från Kronofogden om att skuldsättning bland unga ökar. Det är inget som Kjell-Åke upplever, antalet ungdomar mellan 15-22 som vänder sig till Budget- och skuldrådgivning är få.

Från och med denna vecka sitter budget- och skuldrådgivningen i Trygghetscentret i Märsta Centrum.
– Vi tror att det ger en ökad tillgänglighet och att vi syns bättre för våra invånare. Det kan göra att fler söker hjälp i ett tidigare stadium, säger Kjell-Åke.

Utöver det arbetar man preventivt med att synas i olika lokala sammanhang som Valstadagen och Skördefesten.
– Information går också ut på kommunens digitala skärmar. Vi föreläser också för grupper om vardagsekonomi och hur man undviker skuldfällor. Dessutom försöker vi ha regelbunden kontakt med interna och externa samarbetspartners.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
ica_oktober
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

agy_oppethus
greeknighthelsida

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

centrum_host_helsida
defacto_mustach_helsida

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

fme_oktober

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
nrh
connys
agy_oppethus_outsider
greeknight_outsider