defacto_pan2020
Kjell-Åke Arvidsson, budget- och skuldrådgivareFoto: Privat

Skuldrådgivaren: Digitala lån och spelskulder allt vanligare

märsta.nu kunde under torsdagen rapportera om att antalet skuldsatta i kommunen ökar, budget- och skuldrådgivaren Kjell-Åke Arvidsson konstaterar att personer som söker hjälp drar på sig digitala lån och spelskulder.

fraga_liberalerna

Spelskulder och digitala lån blir allt vanligare, den slutsatsen drar Kjell-Åke Arvidsson, budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun. Personer som ansöker om skuldsanering hos Kronofogden kan få träffa Kjell-Åke.
– Vi ser att det, med den digitala utvecklingen, går allt fortare att skuldsätta sig. Många av våra rådsökande tar flera snabblån för att klara av sina betalningar av tidigare lån och krediter och hamnar i en ond cirkel, säger Kjell-Åke till märsta.nu

Kjell-Åke Arvidsson konstaterar att antalet skuldsatta i kommunen ökat ungefär lika mycket som kommunen växt, det vill säga antalet skuldsatta per capita ökar inte. Tidigare har det även förekommit uppgifter från Kronofogden om att skuldsättning bland unga ökar. Det är inget som Kjell-Åke upplever, antalet ungdomar mellan 15-22 som vänder sig till Budget- och skuldrådgivning är få.

Från och med denna vecka sitter budget- och skuldrådgivningen i Trygghetscentret i Märsta Centrum.
– Vi tror att det ger en ökad tillgänglighet och att vi syns bättre för våra invånare. Det kan göra att fler söker hjälp i ett tidigare stadium, säger Kjell-Åke.

Utöver det arbetar man preventivt med att synas i olika lokala sammanhang som Valstadagen och Skördefesten.
– Information går också ut på kommunens digitala skärmar. Vi föreläser också för grupper om vardagsekonomi och hur man undviker skuldfällor. Dessutom försöker vi ha regelbunden kontakt med interna och externa samarbetspartners.

connys_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
kkdk_helsida
centrum_helsida2020
manskold_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
helsida
outsider
centrum_sommar_out
manskold_outsider
budget_outsider
kkdk_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider