defacto_pan2020
Budget och skuldrådgivarna sitter i TrygghetscentretFoto: Daniel Iskander

Skuldrådgivare väntar sig en intensiv höst och vinter

Kommunens skuldrådgivare uppmanar kommuninvanre som har problem med ekonomin att höra av sig: - Vi rekommenderar att man tar kontakt med en budget- och skuldrådgivare innan man ansöker om till exempel skuldsanering, säger Alexandra Solvin Budget- och skuldrådgivare.

fraga_liberalerna

märsta.nu rapporterade under måndagen om att antalet skuldsatta ökat under coronakrisen. Det är något som även kommunens Budget- och skuldrådgivare uppmärksammat.
– Vi tror ju som Kronofogden gör att vi kommer få en ökning här under hösten/vintern. Speciellt eftersom vi har Arlanda i vår kommun och där många blivit permitterade eller uppsagda, säger Alexandra Solvin.

Redan nu om man har det besvärligt med ekonomin så kan man kontakta kommunens skuldrådgivare. Innan man ansöker om skuldsanering rekommenderar Anna att man kontaktar dem.
– Vi gör en skuldkartläggning om så är fallet. Vi kan då ganska snabbt se om en person är kvalificerad för att få en beviljad skuldsanering. Vi hjälper då personen att skicka in en ansökan och finns med under hela skuldsaneringsperioden. Vi får kopior på allt som KFM skickar ut och kan då förklara för klienten vad det är KFM skriver och vad som händer härnäst. Vi kan även vara behjälpliga med att göra en hållbar budget för våra klienter. Om personen inte är kvalificerad för skuldsanering så kan vi hjälpa till att ansöka om en betalningsplan till personens fordringsägare för en mer hållbar ekonomi.

Behöver du hjälp med Budget och skuldrådgivning, klicka här (Extern länk)

helsida
kristina_helsida
manskold_helsida
happyhomes_sommar2020
julen_helsida
connys_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
meko_helsida
defacto_helsida
kkdk_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kkdk_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
nrh
julen_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
outsider
budget_outsider
kristina_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider