liber_pan_sommar
Budget och skuldrådgivarna sitter i TrygghetscentretFoto: Daniel Iskander

Skuldrådgivare väntar sig en intensiv höst och vinter

Kommunens skuldrådgivare uppmanar kommuninvanre som har problem med ekonomin att höra av sig: - Vi rekommenderar att man tar kontakt med en budget- och skuldrådgivare innan man ansöker om till exempel skuldsanering, säger Alexandra Solvin Budget- och skuldrådgivare.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade under måndagen om att antalet skuldsatta ökat under coronakrisen. Det är något som även kommunens Budget- och skuldrådgivare uppmärksammat.
– Vi tror ju som Kronofogden gör att vi kommer få en ökning här under hösten/vintern. Speciellt eftersom vi har Arlanda i vår kommun och där många blivit permitterade eller uppsagda, säger Alexandra Solvin.

Redan nu om man har det besvärligt med ekonomin så kan man kontakta kommunens skuldrådgivare. Innan man ansöker om skuldsanering rekommenderar Anna att man kontaktar dem.
– Vi gör en skuldkartläggning om så är fallet. Vi kan då ganska snabbt se om en person är kvalificerad för att få en beviljad skuldsanering. Vi hjälper då personen att skicka in en ansökan och finns med under hela skuldsaneringsperioden. Vi får kopior på allt som KFM skickar ut och kan då förklara för klienten vad det är KFM skriver och vad som händer härnäst. Vi kan även vara behjälpliga med att göra en hållbar budget för våra klienter. Om personen inte är kvalificerad för skuldsanering så kan vi hjälpa till att ansöka om en betalningsplan till personens fordringsägare för en mer hållbar ekonomi.

Behöver du hjälp med Budget och skuldrådgivning, klicka här (Extern länk)

mp-helsida
speedy_vinter_helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

centrum_helsida2020

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

vardcentral_helsida
connys_helsida
brobygget_day

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

2020_helsida
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

helsida_var2021
liber_sommar_helsida
rentawreck_helsida
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

brobygget_night
ungsatsning

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_sommar_out
swedol_outsider
rentawreck_outsider
mp-outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_night_out
aftenbil_outsider
vardcentral_outsider
brobygget_day_out
ungsatsning-outsider
nrh