moderater_pan_sommar
Budget och skuldrådgivarna sitter i TrygghetscentretFoto: Daniel Iskander

Skuldrådgivare väntar sig en intensiv höst och vinter

Kommunens skuldrådgivare uppmanar kommuninvanre som har problem med ekonomin att höra av sig: - Vi rekommenderar att man tar kontakt med en budget- och skuldrådgivare innan man ansöker om till exempel skuldsanering, säger Alexandra Solvin Budget- och skuldrådgivare.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade under måndagen om att antalet skuldsatta ökat under coronakrisen. Det är något som även kommunens Budget- och skuldrådgivare uppmärksammat.
– Vi tror ju som Kronofogden gör att vi kommer få en ökning här under hösten/vintern. Speciellt eftersom vi har Arlanda i vår kommun och där många blivit permitterade eller uppsagda, säger Alexandra Solvin.

Redan nu om man har det besvärligt med ekonomin så kan man kontakta kommunens skuldrådgivare. Innan man ansöker om skuldsanering rekommenderar Anna att man kontaktar dem.
– Vi gör en skuldkartläggning om så är fallet. Vi kan då ganska snabbt se om en person är kvalificerad för att få en beviljad skuldsanering. Vi hjälper då personen att skicka in en ansökan och finns med under hela skuldsaneringsperioden. Vi får kopior på allt som KFM skickar ut och kan då förklara för klienten vad det är KFM skriver och vad som händer härnäst. Vi kan även vara behjälpliga med att göra en hållbar budget för våra klienter. Om personen inte är kvalificerad för skuldsanering så kan vi hjälpa till att ansöka om en betalningsplan till personens fordringsägare för en mer hållbar ekonomi.

Behöver du hjälp med Budget och skuldrådgivning, klicka här (Extern länk)

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
connys_helsida
flygskola_helsida
oppethus_helsida
2020_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

centrum_helsida2020
mp_host_helsida
dack-helsida
helsida_var2021
koppar_helsida
julmarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
swedol_outsider
nrh
julmarknad_outsider
oppethus_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
flygskolan_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
koppar_outsider
mp-outsider