moderat_sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Skolorna byter ut ekologisk mjölk – Sparar 112 000 kronor

Sigtuna kommun byter ut ekologisk mjölk på skolor och förskolor som en led i att spara in två miljoner kronor under 2017 på livsmedelsinköp.

centrum_artikel

MatEnheten i Sigtuna kommun har ett sparbeting på fyra miljoner kronor under 2017, två miljoner av dessa ska tas från inköp av livsmedel. Bland annat genom att hitta alternativa produkter. märsta.nu har under fredagen tagit emot ett internt mail som skickats ut till anställda. Där framgår att från och med måndag kommer den ekologiska mjölken att bytas ut till konventionell (vanlig) mjölk.
– Jag tror knappast att kommuninvånare är informerade om de ändringarna, skriver den kommunanställde i mail till märsta.nu

Enligt den anställde finns det många kommuninvånare som i likhet med denne brinner för ekologiskt och Krav. Den anställde som önskar vara anonym tycker att det är ett märkligt sätt att spara pengar på eftersom man får EU-bidrar för att servera mjölk i skolan och förskolan.

Sigtuna kommun har som mål att 30 procent av livsmedelsinköpen ska vara ekologiska, man har sedan några år tillbaka passerat den gränsen och att man byter till konventionell mjölk påverkar inte andelen ekologiskt enligt Sigtuna kommun. Den anställde anser dock att agerandet går emot alla officiella uttalanden som finns på Sigtuna kommuns hemsida och deras marknadsföring.

Sigtuna kommun bekräftar att man ska byta ut mjölken på grund av effektivisering och att det rör sig om att spara in 112 000 kronor på bytet av mjölk. Det finns andra åtgärder för att spara in pengar på MatEnheten men dessa är än så länge bara ute på förslag.

connys_helsida
2020_helsida
studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
helsida_sommarlov
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

centrum_helsida2020
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
nrh
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov