moderaterna_juni
Foto: CSN/Olle Melkerhed

Skolket minskade i kommunen

Andel elever som får sitt studiemedel indraget på grund av skolk minskade i kommunen det gångna läsåret.

87 elever i kommunen fick sitt studiemedel från CSN indraget det gångna läsåret, det motsvarar totalt 5,8 procent av de 1505 eleverna som får studiemedel. Siffran går ner i kommunen från 6,7 procent mellan 2015-2017. Bara Ekerö (0) och Danderyd (2,5) har lägre andel än Sigtuna, därefter Botkyrka (6). Flest skolkare finns i Järfälla där nästan var tredje elev fick sitt studiebidrag indraget, därefter följer Väsby (27,3) och Haninge (27).

sportfiskebanner2
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

socialutmarkelse
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

sap_valet2018
happy_homes_juli
vuxenutbildning2

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

forskontor
objekt3
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
objekt2
outsider_moderat
sap_outsider
veterankraft_standard
yearlingsales
sigtunavatten_standard
objekt4
connys
nfc_vinter
val2018
vuxentutbildning