arlandagk_panorama
Foto: CSN/Olle Melkerhed

Skolket minskade i kommunen

Andel elever som får sitt studiemedel indraget på grund av skolk minskade i kommunen det gångna läsåret.

sportlov_centrum

87 elever i kommunen fick sitt studiemedel från CSN indraget det gångna läsåret, det motsvarar totalt 5,8 procent av de 1505 eleverna som får studiemedel. Siffran går ner i kommunen från 6,7 procent mellan 2015-2017. Bara Ekerö (0) och Danderyd (2,5) har lägre andel än Sigtuna, därefter Botkyrka (6). Flest skolkare finns i Järfälla där nästan var tredje elev fick sitt studiebidrag indraget, därefter följer Väsby (27,3) och Haninge (27).

korpen_jan-feb
ridskola_2019_helsida
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

icavalsta_semlor
sportlov2019

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

connys
arlandagolf
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

sangensemble
ridskola2019_outsider
nrh
extravaganza_outsider