panorama_centrum
Foto: CSN/Olle Melkerhed

Skolkandet minskar bland gymnasieeleverna

Skolkandet bland gymnasieelever minskar enligt siffror från CSN som utgår från antalet som fått studiebidraget indraget.

För två år sedan var det nästan var tionde gymnasieelev som fick studiebidraget indraget på grund av skolk. En siffra som legat på samma nivå förra året men i år så är minskningen 2,2 procentenheter. De senaste siffrorna från CSN visar att 5,2 procent fick studiebidraget indraget på grund av för mycket frånvaro. Totalt hade drygt 1800 elever studiemedel och 94 fick bidrager indraget. Sigtuna hör till kommunerna med lägst andel skolande elever, i hela 18 andra kommuner skolkas det mer än i Sigtuna.

CSN konstaterar att skolkandet generellt minskat det senaste året. Detta är kopplat till att fler elever studerat på distans det senaste året på grund av pandemin för att minska smittspridningen. Även återkraven minskar från CSN och antalet ärenden som går till Kronofogden.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
ewas_outsider
connys
marina_outsider
swedol_outsider
nrh
mp_outsider2022