moderaterna_panorama
Råbergsskolan i Rosersberg före upprustningenFoto: Sigtuna kommun/Rosie Alm

Skolgårdar rustas upp – Först ut Råbergsskolan

Under 2022 kommer arbetet inledas med att rusta upp skolgårdarna i kommunen: - En snygg och trevlig miljö hjälper dessutom till att skapa en känsla av välbefinnande och trygghet. För oss är alla de här delarna jätteviktiga för att våra elever ska trivas och nå sin fulla potential. Därför har vi öronmärkt fem miljoner kronor till upprustning av utomhusmiljön i anslutning till förskolor och skolor, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Sigtuna kommun satsar under 2022 med att förbättra skolgårdar så att de inbjuder till mer aktivitet och rörelse. Detta med bakgrund av att fetma bland barn och unga ökar på grund av en stillasittande livsstil. Rörelse påverkar även inlärningsförmåga och prestation i skolan. Råbergsskolan kommer att vara först ut med en upprustning av sin skolgård. Eleverna har fått vara med och tycka till om hur skolmiljön ska se ut.
– Även om inte allas önskemål infrias så har det varit angeläget för oss att barnen och eleverna varit delaktiga i det här arbetet och gett kloka inspel. Utomhusmiljön ska vara stimulerande och inspirerande på flera plan och även fungera som en pedagogisk plats där lärandet fortsätter, säger Ingela Hamlin, förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen.

Utöver själva upprustningen av skolgårdarna färdigställs nya förskolor och skolor där man lagt mer fokus på utemiljön och att främja rörelse bland eleverna. Tingvallaskolan, Aspackens förskola och Steningehöjdens högstadium är tre skolor som färdigställs.

connys_helsida
defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

2020_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
connys
mp_outsider2022
swedol_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider