aftenbil_helsida
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Skolbarn ska testa sig för covid-19

Sigtuna kommuns elevhälsa har bestämt sig för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation att barn och unga i skolan ska testas för covid-19 vid symtom.

centrum_artikel

Förra veckan gick kommunens elevhälsa ut med information till vårdnadshavare om att barn- och unga i grundskola och gymnasiet ska testa sig för covid-19 om de har symtom. Detta baserar sig på Folkhälsomyndighetens rekommendationer som vänder sig till barn och unga.
– Barn och unga mår bra av att delta i skolan och andra vardagsaktiviteter, därav är det viktigt att provta den här åldersgruppen. På så vis kan barnen snabbare återgå till skolan om de har ett negativt provsvar och allmäntillståndet i övrigt tillåter, står det i utskicket från elevhälsan till vårdnadshavarna.

Om inget prov tas på barnet så ska denne stanna hemma så länge det finns symtom och ytterligare två dygn. Om det finns lindriga symtom efter sju dagar så kan man återgå till skola även utan prov. För lindriga symtom räknas exempelvis torrhosta och lätt snuva. Yngsta barnen i förskola ska stanna hemma om de är sjuka men kan återgå vid lindriga symtom som lätt snuva eller torrhosta.

defacto_helsida
sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida

Oklart om Midgårdsbadet kan öppna i sommar

Nyheter Det är ännu inte klart om Midgårdsbadet kan öppna till sommaren: - Nämnden kommer att ta beslut på sitt sammanträde i maj om vi öppnar utebadet i sommar och beslutet kommer inte att baseras på hur förutsättningarna ser ut i andra kommuner utan på förutsättningarna i vår kommun, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

vardcentral_helsida

Märstabo döms för bidragsbrott

Nyheter En man från Märsta döms för 35 fall av bidragsbrott efter att ha tagit ut föräldrapenning för VAB trots att barnet inte var sjukanmält från förskola.

rentawreck_helsida
mp-helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
rentawreck_outsider
connys
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
aftenbil_outsider
ridskola_2020_outsider
heat-out
mp-outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider