panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Skolbarn ska testa sig för covid-19

Sigtuna kommuns elevhälsa har bestämt sig för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation att barn och unga i skolan ska testas för covid-19 vid symtom.

Förra veckan gick kommunens elevhälsa ut med information till vårdnadshavare om att barn- och unga i grundskola och gymnasiet ska testa sig för covid-19 om de har symtom. Detta baserar sig på Folkhälsomyndighetens rekommendationer som vänder sig till barn och unga.
– Barn och unga mår bra av att delta i skolan och andra vardagsaktiviteter, därav är det viktigt att provta den här åldersgruppen. På så vis kan barnen snabbare återgå till skolan om de har ett negativt provsvar och allmäntillståndet i övrigt tillåter, står det i utskicket från elevhälsan till vårdnadshavarna.

Om inget prov tas på barnet så ska denne stanna hemma så länge det finns symtom och ytterligare två dygn. Om det finns lindriga symtom efter sju dagar så kan man återgå till skola även utan prov. För lindriga symtom räknas exempelvis torrhosta och lätt snuva. Yngsta barnen i förskola ska stanna hemma om de är sjuka men kan återgå vid lindriga symtom som lätt snuva eller torrhosta.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Bergkvara buss tar över skolskjutsarna

Nyheter Ellenius Buss tappar avtalet för skolskjutsar i kommunen till Bergkvara buss: - Kommunen har säkerställt att Bergkvara kan leverera tjänsten, säger Kimmo Stenroos, upphandlingschef i kommunen.

corner_helsida
festspec_host2020_helsida
helsida
defacto_helsida
boisigtuna
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider
corner_outsider