center_pan21
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Skolbarn ska testa sig för covid-19

Sigtuna kommuns elevhälsa har bestämt sig för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation att barn och unga i skolan ska testas för covid-19 vid symtom.

Förra veckan gick kommunens elevhälsa ut med information till vårdnadshavare om att barn- och unga i grundskola och gymnasiet ska testa sig för covid-19 om de har symtom. Detta baserar sig på Folkhälsomyndighetens rekommendationer som vänder sig till barn och unga.
– Barn och unga mår bra av att delta i skolan och andra vardagsaktiviteter, därav är det viktigt att provta den här åldersgruppen. På så vis kan barnen snabbare återgå till skolan om de har ett negativt provsvar och allmäntillståndet i övrigt tillåter, står det i utskicket från elevhälsan till vårdnadshavarna.

Om inget prov tas på barnet så ska denne stanna hemma så länge det finns symtom och ytterligare två dygn. Om det finns lindriga symtom efter sju dagar så kan man återgå till skola även utan prov. För lindriga symtom räknas exempelvis torrhosta och lätt snuva. Yngsta barnen i förskola ska stanna hemma om de är sjuka men kan återgå vid lindriga symtom som lätt snuva eller torrhosta.

eldsjal-helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
helsida_var2021

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
bostad_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

andersojag

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
eldsjal-outsider
nrh
connys
bostad_outsider
andersojag_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider