defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Skolbarn ska testa sig för covid-19

Sigtuna kommuns elevhälsa har bestämt sig för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation att barn och unga i skolan ska testas för covid-19 vid symtom.

fraga_liberalerna

Förra veckan gick kommunens elevhälsa ut med information till vårdnadshavare om att barn- och unga i grundskola och gymnasiet ska testa sig för covid-19 om de har symtom. Detta baserar sig på Folkhälsomyndighetens rekommendationer som vänder sig till barn och unga.
– Barn och unga mår bra av att delta i skolan och andra vardagsaktiviteter, därav är det viktigt att provta den här åldersgruppen. På så vis kan barnen snabbare återgå till skolan om de har ett negativt provsvar och allmäntillståndet i övrigt tillåter, står det i utskicket från elevhälsan till vårdnadshavarna.

Om inget prov tas på barnet så ska denne stanna hemma så länge det finns symtom och ytterligare två dygn. Om det finns lindriga symtom efter sju dagar så kan man återgå till skola även utan prov. För lindriga symtom räknas exempelvis torrhosta och lätt snuva. Yngsta barnen i förskola ska stanna hemma om de är sjuka men kan återgå vid lindriga symtom som lätt snuva eller torrhosta.

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
kkdk_helsida
manskold_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
centrum_helsida2020
helsida
kkdk_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
manskold_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out
outsider
nrh