moderaterna_panorama
Efter att fler blivit sjuka har Steningehöjdens skola nu stängt igen. Foto: Genrebild
Steningehöjdens skolaFoto: Sigtuna kommun

Skolan stänger efter kräkkaoset

Steningehöjdens skola stänger igen helt på måndagen för att städare ska kunna sanera: - Vi har under helgen fått kännedom att fler har insjuknat även under fredagen. Måndag 23 januari kommer vi därför att hålla hela verksamheten stängd, skriver rektorn Cecilia Meijer på skolans blogg.

märsta.nu kunde på lördag morgon avslöja att Steningehöjdens skola var hårt drabbat av kräksjuka, 100 elever var hemma på fredagen. Nu på måndag morgon är beskedet från skolans rektor att den hålls stängd hela dagen på gryns av att fler insjuknat under fredagen samt att städfirman ska kunna kallas in för en grundlig städning av hela skolan ytterligare en gång. Cecilia Meijer, rektor, skriver om saken på skolans blogg.

Miljö- och hälsoenheten har också kopplats in för att utföra kontroll och provtagningar på skolan.
– Vi tror också att måndagen ger oss ytterligare en dag så att alla elever och personal tillfrisknar fullt ut. På tisdag är verksamheten i gång igen enligt schema. Vi påminner också om 48h regeln utifrån sista kräkning. Av största vikt att alla respekterar det, skriver Meijer på bloggen.

Fotnot: Cecilia Meijer har även bekräftat informationen om situationen på Steningehöjden direkt till märsta.nu

defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida
connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

centrum_sommar2022_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
marina_outsider