julbanner
Foto: MMS-Bild

Skola stänger dörrarna

Efter gårdagens incidenter i Valsta kommer skolan att hållas dörrarna stängda för utomstående.

Polis kallades till Valsta under onsdagen och även tidigare i veckan på grund av att det uppstått konflikt mellan elever på skolan och utomstående. Vad för typ av konflikt är oklart och polisen var på onsdagen förtegen kring omständigheterna mer än att en anmälan upprättats med anledning av insatsen.

Emelie Sporrong, kommunikationsstrateg på Sigtuna kommun, uppger att kommunens trygghetschef kopplats in och att ordningsvakter och polis rört sig i området och kommer fortsätta röra sig där. Skolans dörrar kommer att vara låsta med anledning av situationen. Informationsbrev till vårdnadshavare har även gått ut och eleverna har informerats om de åtgärder som vidtagits. Sporrong poängterar att skolverksamheten pågår som vanligt.

lager_bilnet
happy_homes_juli

Så snöröjer kommunen i vinter

Nyheter Sigtuna kommun har i år tagit grepp om att informera kommuninvånarna om hur det ska skottas och en kontinuerligt uppdaterad sida i samband med snöfall.

sportfiskebanner2
fme_jul

Risk för blodbrist i julhelgen

Notiser Blodcentralen i Stockholms län meddelar att det inför julen behöver fyllas på i blodlagren: - Vi har kallat och påmint alla blodgivare de senaste veckorna men ändå inte kunnat få upp lagret till önskad nivå, säger Fredrik Boström, medicinskt ansvarig läkare på Blodcentralen i Stockholms län.

sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner
EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

defacto_host2018
julbanner2
sigtunavatten_standard
outsider
komvuxq3_4
funkis_2
objekt3
vanster_jul
objekt2
objekt4
colorama_vinter
nrh_lania
connys