centrum_host
Steningehöjdens skolaFoto: Sigtuna kommun

Skola certifieras av Apple

Steningehöjdens skola har utnämnts av Apple till en så kallad Apple distinguished school: - På Steningehöjdens skola strävar vi efter att öka elevernas medvetenhet kring sin egen måluppfyllelse och kunskapsutveckling, säger skolans verksamhetsledare Camilla Bruno i ett pressmeddelande.

För några år sedan utsågs Valstaskolan till sk Apple distinguished school, det innebär att man använder iPads och Apple-program i undervisningen. Nu har Steningehöjden nått samma status:
– På Steningehöjdens skola strävar vi efter att öka elevernas medvetenhet kring sin egen måluppfyllelse och kunskapsutveckling. De digitala verktygen stödjer och stärker elevernas lärande utifrån varje elevs olika behov och förutsättningar. Det digitala arbetet på skolan skapar ett lustfyllt och motiverande lärande bland våra elever, säger Camilla Bruno, verksamhetsledare på Steningehöjdens skola.

Enligt skolans rektor Helena Eriksson underlättar de digitala verktygen skolvardagen för lärarna:
– Tekniken ger stora möjligheter att erbjuda anpassad undervisning till eleverna på många olika sätt. Det ökar måluppfyllelsen och elevernas lust att lära, uppger Helena Eriksson i pressmeddelandet från Steningehöjdens skola.

greeknighthelsida

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

dackskiftarna_helsida
sigtunavatten_standard
centrum_host_helsida

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

happyhomes_2019
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

defacto_helsida
fme_oktober
ica_oktober
greeknight_outsider
colorama_april2
connys
defacto_outsider
nrh