arlandagk_panorama
Steningehöjdens skolaFoto: Sigtuna kommun

Skola certifieras av Apple

Steningehöjdens skola har utnämnts av Apple till en så kallad Apple distinguished school: - På Steningehöjdens skola strävar vi efter att öka elevernas medvetenhet kring sin egen måluppfyllelse och kunskapsutveckling, säger skolans verksamhetsledare Camilla Bruno i ett pressmeddelande.

centrum_pask

För några år sedan utsågs Valstaskolan till sk Apple distinguished school, det innebär att man använder iPads och Apple-program i undervisningen. Nu har Steningehöjden nått samma status:
– På Steningehöjdens skola strävar vi efter att öka elevernas medvetenhet kring sin egen måluppfyllelse och kunskapsutveckling. De digitala verktygen stödjer och stärker elevernas lärande utifrån varje elevs olika behov och förutsättningar. Det digitala arbetet på skolan skapar ett lustfyllt och motiverande lärande bland våra elever, säger Camilla Bruno, verksamhetsledare på Steningehöjdens skola.

Enligt skolans rektor Helena Eriksson underlättar de digitala verktygen skolvardagen för lärarna:
– Tekniken ger stora möjligheter att erbjuda anpassad undervisning till eleverna på många olika sätt. Det ökar måluppfyllelsen och elevernas lust att lära, uppger Helena Eriksson i pressmeddelandet från Steningehöjdens skola.

ica_pask
colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
fme_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

logistik_utbildning

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

defacto_helsida
bonava_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

happyhomes_2019

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

centrum_pask_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

valsta_utveckling_2
defacto_outsider
bonava_outsider
colorama_april
fme_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider