defacto_panorama

Skogsbrand utanför Sigtuna

En omfattande skogsbrand på ca 22 000 kvadratmeter blossade upp nordväst om Sigtuna under onsdagen.

Brandkår bekämpade en brand i Torslunda naturreservat nordväst om Sigtuna från klockan 11 på onsdagen. Nära Torsborg. Röklukt låg över området men branden var inte synlig från vägen ut mot Torsborg. Det rör sig om ett område som från början var stort som en fotbollsplan, i vinden som rådde i området spred sig dock branden snabbt. Storstockholms brandförsvar uppgav att det rörde sig om ca 22 000 kvadratmeter som brann.

Man ringade in branden och hindrade den från att sprida sig men än vid klockan 19 hade man inte lyckats minska branden. Under kvällen föll regn i området sånunderlättade släckningen. Brandkåren räknade med att ha resurser under natten för att se till att det inte tar fart igen

Uppdaterad kl. 21.34

steningeslottsommar
sap_valet2018
sportfiskebanner2
vuxenutbildning2
happy_homes_juli

Kommunen hjälper till med foder

Notiser Kommunen kommer att samordna insatser så att lantbrukare i kommunen kan få foder: - Vi sätter in de resurser vi kan för att så långt det är möjligt försöka hjälpa djurhållarna undvika att tvingas nödslakta sina djur. Situationen är oerhört allvarlig och därför sätter vi in konkreta åtgärder för att hjälpa till, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Max får hjärtstartare

Notiser Max i Märsta får hjärtstartare installerad: - Som rikstäckande restaurangkedja har vi på MAX ett stort ansvar. Inte bara gentemot våra gäster utan också våra medarbetare. Genom att installera hjärtstartare och utbilda medarbetare är vi bättre rustade att hjälpa till vid nödlägen, säger Charlotte Zetterlund, personalchef på MAX Burgers.

sap_outsider
outsider_moderat
objekt4
forskontor
nfc_vinter
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
connys
objekt3
objekt2
sigtunavatten_standard
vuxentutbildning
outsider_defacto
val2018
yearlingsales