moderaterna_feb

Skogsbrand utanför Sigtuna

En omfattande skogsbrand på ca 22 000 kvadratmeter blossade upp nordväst om Sigtuna under onsdagen.

Brandkår bekämpade en brand i Torslunda naturreservat nordväst om Sigtuna från klockan 11 på onsdagen. Nära Torsborg. Röklukt låg över området men branden var inte synlig från vägen ut mot Torsborg. Det rör sig om ett område som från början var stort som en fotbollsplan, i vinden som rådde i området spred sig dock branden snabbt. Storstockholms brandförsvar uppgav att det rörde sig om ca 22 000 kvadratmeter som brann.

Man ringade in branden och hindrade den från att sprida sig men än vid klockan 19 hade man inte lyckats minska branden. Under kvällen föll regn i området sånunderlättade släckningen. Brandkåren räknade med att ha resurser under natten för att se till att det inte tar fart igen

Uppdaterad kl. 21.34

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

forskontor
foretagarlunch
aretsforetag
pedagog2018

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

februari

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

matcher_skanela
objekt4
Festspecialisten – Standard
sangensemble
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
standard_start
vuxentutbildning
objekt2
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
objekt3
standard
veterankraft_standard