oppning
Branden låg inne i skogen och var problematisk att nå.
Rök över valstadalen
Inledningsvis var det en kraftig rökpelare.

Stor markbrand i Valstaskogen

Ett större område på 40 000 kvadratmeter brann i Valstaskogen under eftermiddagen

marstac_aug

Kraftig rök syns över Valsta och Steningehöjden i elljusspåret. SOS-Alarm är informerade och en stor insats arbetar med branden. På grund av vinden i Märsta så sprider sig röken i skogen. Brandkår uppger att man inte kommit fram till branden på grund av att den ligger tajt till i skogen.

Samtidigt blåser det in mot Märsta och röken väller in över bland annat Midgårdsbadet. Det senaste från brandkåren är att det rör sig om ett område på 200×200 meter. Branden är inte under kontroll och man kommer styra resten av dagen och kvällen med att släcka.

Vid 20.20 berättade Storstockholms brandförsvar att branden är under kontroll och att man beräknar att avsluta insatsen omkring 21.30

 

Uppdaterad 20.24

(s)laget om (m)akten

Klart med maktskifte – (S) går i opposition

Politik För första gången på 15 år får Moderaterna en kommunstyrelseordförande samtidigt som Socialdemokraterna går i opposition: - Det är bra för kommunen att besluten äntligen är fattade och att vi nu kan städa ut de odemokratiska spelreglerna och skapa ordning, stabilitet och trygghet, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande (M), i en kommentar direkt efter sammanträdet i fullmäktige.

biljetter

Lundqvist välkomnar beslut om tiggeriförbud

Politik Vellinge blev första kommun att införa tiggeriförbud, nu hoppas socialdemokraten David Lundqvist att Sigtuna ska bli den andra: - Bra att någon kommun nu vågar pröva det, säger Lundqvist.

happy_homes_sommar
extra

Perkovic lämnar KF – Blir centerpartist

Politik Dragan Perkovic kommer att lämna sina kvarvarande platser i fullmäktige och som vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Han kommer till valet2018 att kandidera för Centerpartiet.

extra

Barn misshandlades i centrala Märsta

Blåljus Kring 18-tiden på onsdag kväll kallades polis till Kulturtorget i Märsta sedan en fyraårig tjej blivit slagen av en äldre man: - Det skrevs en anmälan om misshandel, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

(s)laget om (m)akten

Upplagt för avgörande i fullmäkte

Politik Regnbågskoalitionen drog igenom sina ärenden i Kommunstyrelsen på måndagen: - Jag ser fram emot torsdagen för att få ett slut på en helt i onödan utdragen process som bara skapat stiltje och frustration i den kommunala förvaltningen, säger Olov Holst (M), oppositionsråd.

Elnätsavgiften gick upp med 1200 kronor

Nyheter På bara ett år har elnätsavgiften höjts med 1200 kronor i Sigtuna kommun: - Regelverket som ska skydda kunderna från monopolprissättning anser vi är för svagt och vi vill ha till en omedelbar skärpning av reglerna för att skydda kunderna, säger Jakob Eliasson, samhällspolitisk chef på Villaägarnas Riksförbund.

Passkontrollanter blir inlåsta

Nyheter Passkontrollanter på Arlanda blir då och då inlåsta i sina kurer på grund av ett tekniskt fel rapporterar tidningen Arbetarskydd: - Jag har varit med om passkontrollanter som börjat gråta när de fått veta att de i dag ska arbeta i slussarna med problem, säger Ulf Rydström, huvudskyddsombud vid gränspolisen på Arlanda till tidningen.

standard_ridskola
standard
lions_standard
standard
Norra Redovisningshuset
siriusgatan26
korpentraning
karlavagnen46
borg
Frisyr – Standard
stockholmsvagen24b
colorama_jan
Festspecialisten – Standard
sbrf2
cricketklubben
connys