februari
Branden låg inne i skogen och var problematisk att nå.
Rök över valstadalen
Inledningsvis var det en kraftig rökpelare.

Stor markbrand i Valstaskogen

Ett större område på 40 000 kvadratmeter brann i Valstaskogen under eftermiddagen

Kraftig rök syns över Valsta och Steningehöjden i elljusspåret. SOS-Alarm är informerade och en stor insats arbetar med branden. På grund av vinden i Märsta så sprider sig röken i skogen. Brandkår uppger att man inte kommit fram till branden på grund av att den ligger tajt till i skogen.

Samtidigt blåser det in mot Märsta och röken väller in över bland annat Midgårdsbadet. Det senaste från brandkåren är att det rör sig om ett område på 200×200 meter. Branden är inte under kontroll och man kommer styra resten av dagen och kvällen med att släcka.

Vid 20.20 berättade Storstockholms brandförsvar att branden är under kontroll och att man beräknar att avsluta insatsen omkring 21.30

 

Uppdaterad 20.24

forskontor
pedagog2018
foretagarlunch
februari
aretsforetag

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

standard
veterankraft_standard
outsider_defacto
objekt2
vuxentutbildning
standard_start
nfc_vinter
standard_ridskola
Festspecialisten – Standard
objekt3
matcher_skanela
sigtunavatten_standard
sangensemble
objekt4
Norra Redovisningshuset