sommar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

SKL: Sigtuna satsar för lite på skolan

De flesta kommuner i länet lägger för lite pengar på Skolan enligt Sveriges kommuner och landsting, bland annat Sigtuna.

marstakalaset_artikel

Bara sju av länets 26 kommuner lägger mer än vad Sveriges kommuner och landsting rekommenderar för skolan, rapporterar Mitt i Stockholm. Stockholm lägger klart mest med 15,7 procent över rekommendationen, Väsby är tvåa med 3,8 procent. Sigtuna hör till kommunerna som lägger mindre, 2 procent. Men det finns kommuner som lägger långt mindre än vad som rekommenderas, bland annat Täby, Nacka och Solna.

Referenskostnaden som SKL tagit fram är em modell och inget facit poängterar Mona Fridell, ekonom på SKL. Täby som lägger mindre än rekommendation ligger ändå i topp vad gäller elevresultat i landet. Men lärarfacken där larmar om att det är lärarbrist och att elevassistenter och fritidspedagoger fått gå in som lärare.

arlanda_golf_juli

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

ica_valsta_choklad
sommar

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
colorama_april2
kontor_thaifong
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

sommar_centrum
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marstakalas_helsida
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
colorama_april
sportfiske_sommar
defacto_outsider