bovard_sh
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

SKL: Sigtuna satsar för lite på skolan

De flesta kommuner i länet lägger för lite pengar på Skolan enligt Sveriges kommuner och landsting, bland annat Sigtuna.

rosta_sigtuna2

Bara sju av länets 26 kommuner lägger mer än vad Sveriges kommuner och landsting rekommenderar för skolan, rapporterar Mitt i Stockholm. Stockholm lägger klart mest med 15,7 procent över rekommendationen, Väsby är tvåa med 3,8 procent. Sigtuna hör till kommunerna som lägger mindre, 2 procent. Men det finns kommuner som lägger långt mindre än vad som rekommenderas, bland annat Täby, Nacka och Solna.

Referenskostnaden som SKL tagit fram är em modell och inget facit poängterar Mona Fridell, ekonom på SKL. Täby som lägger mindre än rekommendation ligger ändå i topp vad gäller elevresultat i landet. Men lärarfacken där larmar om att det är lärarbrist och att elevassistenter och fritidspedagoger fått gå in som lärare.

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
oppning_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

varfest_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

happyhomes_2019
moderaternamaj
nationaldag_helsida
eu_sap
mp_eu
v_eu_helsida
ridskola2019_outsider
sap_outsider_eu
sh_oppet
defacto_outsider
nrh
colorama_april
nationaldag_out
mp_eu_outsider
moderaterna_maj_outsider
connys
oppning_outsider
bonava_maj_outsider
fme_outsider
rosta_sigtuna
v_eu
sh_bovard_out