defacto_pan2020
Skjutning i Valsta i april

Skjutningarna har ökat i länet-Två skottlossningar i kommunen

Fyra skjutningar varav två under coronapandemin, en på Granitvägen i Sigtuna 2 mars där ingen person skadades och en 22 april där en person skadades och en man nyligen dömdes till fängelse för mordförsök.

centrum_artikel

Polisen bekräftar att fler skjutningar skett i Polisregion Stockholm det första halvåret i år jämfört med föra året rapporterar SVT Stockholm. Det kan vara coronarestriktioner som är orsaken. I kommunen har det skett två skottlossningar under pandemin sen mars; en på Granitvägen i Sigtuna 2:a mars där ingen person skadades och en 22:a april där en person skadades och en man nyligen dömdes till fängelse för mordförsök. Totalt det första halvåret i år rör det sig om fyra skjutningar i kommunen.

Operationsledaren Anna Benedetti säger till SVT Stockholm att det finns många företrädelsevis unga män som har tillgång till skjutvapen och inte har några problem att använda dem. Nyrekryteringen av unga till kriminella nätverk pågår också, det förekommer även en del maktspel inom nätverken då personer i ledande position tagits in av polisen. De stängda gränserna leder också till att måna håller sig hemma.
– Det är höga siffror på antalet häktade för juli.

rentawreck_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

ridskola2020_helsida
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

Moderaterna_helsida2021
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtunastad_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh