defacto_pan2020
Skjutning i Valsta i april

Skjutningarna har ökat i länet-Två skottlossningar i kommunen

Fyra skjutningar varav två under coronapandemin, en på Granitvägen i Sigtuna 2 mars där ingen person skadades och en 22 april där en person skadades och en man nyligen dömdes till fängelse för mordförsök.

centrum_artikel

Polisen bekräftar att fler skjutningar skett i Polisregion Stockholm det första halvåret i år jämfört med föra året rapporterar SVT Stockholm. Det kan vara coronarestriktioner som är orsaken. I kommunen har det skett två skottlossningar under pandemin sen mars; en på Granitvägen i Sigtuna 2:a mars där ingen person skadades och en 22:a april där en person skadades och en man nyligen dömdes till fängelse för mordförsök. Totalt det första halvåret i år rör det sig om fyra skjutningar i kommunen.

Operationsledaren Anna Benedetti säger till SVT Stockholm att det finns många företrädelsevis unga män som har tillgång till skjutvapen och inte har några problem att använda dem. Nyrekryteringen av unga till kriminella nätverk pågår också, det förekommer även en del maktspel inom nätverken då personer i ledande position tagits in av polisen. De stängda gränserna leder också till att måna håller sig hemma.
– Det är höga siffror på antalet häktade för juli.

connys_helsida
defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
helsida_sommarlov
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
2020_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
nrh
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider