moderaterna_riksdag

Skjutningar på lägre nivå i år

Skjutningarna i kommunen ser ut att minska jämfört med förra året med knappt två månader kvar.

centrum_artikel

De senaste fyra åren har totalt 25 skjutningar inträffat i kommunen och tre personer har mist livet. Under 2020 var det rekordmånga skjutningar, tio stycken, i samband med en avled en person. Hittills under 2021 är det fem skjutningar som inträffat, två personer har fock mist livet och två skadats. Antalet skjutningar ser med cirka 45 dagar kvar av året inte ut att överstiga 2020 års nivå. Sigtuna har dock ett jämförelsevis högt antal skjutningar i relation till befolkningen, 5.0 per 10 000 invånare enligt siffror som SVT sammanställt. De flesta skjutningar har inträffat i Märsta/Valsta, bara en skjutning har inträffat i Sigtuna, i Til, sedan 2018.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

centrum_helsida2020
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

happyhomes_sommar2020
handbollsskola
mod_helsida
connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
connys
moderat_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out