moderat_sommar

Skilsmässomånaden är här

Juli är den månad som flest gifta skiljer sig i kommunen.

centrum_artikel

Upplysningssajten Ratsit har kartlagt skilsmässorna i landet. Siffrorna visar att flest skiljer sig i Sigtuna kommun under juli månad. Drygt 16400 är gifta i kommunen vilket motsvarar 46 procent, antalet skilda under 2018 var 290 stycken vilket ger en andel på 1,77 procent. Av de skilda hade 47 personer betalningsanmärkning och 64 hade bolagsengagemang.

Störst andel skilsmässor fanns i Gnesta med 1,91 procent. I Stockholms län är det bara i Sundbyberg som andelen skilsmässor är större än i Sigtuna kommun. Grannkommunen Väsby ligger på 1,69 procent, länets lägsta siffra finns i Danderyd med 0,98 procent skilsmässor.

Ekonomiska problem kan vara en bidragande orsak till skilsmässor. I drygt var femte skilsmässa i kommunen fanns en person med betalningsanmärkning. Var fjärde person var även företagare.
– Vi kan dra två slutsatser av detta. Antingen blir relationer där någon part eller båda parter har betalningsanmärkningar mer ansträngda och löper större risk att sluta i skilsmässa… Eller så leder ansträngda relationer och skilsmässor till att fler får betalningsanmärkningar, säger Anders Johansson, VD på Ratsit.

brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
helsida_sommarlov
defacto_helsida
studeravidare_helsida
sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out