defacto_pan2020
Skifta däcken innan snön kommer, uppmanar märstaföretaget ABS Wheels.Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Skifta däcken innan snön kommer

Det är dags att byta vinterdäck, det anser märstabon och ABS Wheels VD Andie Lahdo: - Det är viktigt att man byter däcken innan snön kommer menar ABS Wheels VD, Andie Lahdo som samtidigt även vill påpeka hur farligt det kan vara om man kör med sommardäck på snö, säger han till märsta.nu

centrum_artikel

Frosthalka och ”svart halka” har funnits på vägarna i kommunen från och till den senaste veckan. Nu varnar märstabon och ABS Wheels VD Andie Lahdo för att köra runt i sommardäck. Från 1 december är det lag på att vinterdäck ska vara på om vinterväglag råder, tills dess kan man köra runt med sommardäcken om man vill, men det är inte optimalt enligt Lahdo:
– Det är viktigt att man byter däcken innan snön kommer menar ABS Wheels VD, Andie Lahdo som samtidigt även vill påpeka hur farligt det kan vara om man kör med sommardäck på snö.

Den första snön föll över kommunen under tisdagseftermiddagen, prognosen för den kommande veckan är att det inte finns snö i sikte men väl nederbörd vilket kan resultera i att det faller snö istället för regn. Regnet kan även frysa till när temperaturen sjunker, det är då den så kallade svarta halkan bildas, en halka som finns men inte syns.

ABS Wheels anser att man nu ska välja dubbat i första hand för att dubbdäcken enligt testerna är säkrast. Men ska man köra mycket i storstäder så kan man köra odubbat och det inte är mycket ishalka.

happyhomes_sommar2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
meko_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider