moderaterna_panorama
Foto: märsta.nu

Skateramper kan kosta över fyra miljoner

Kultur- och fritidsförvaltningen har utrett kostnad för att bygga skateramper i Sigtuna och Rosersberg, två anläggningar uppges kosta 4-5 miljoner kronor.

Ett medborgarförslag har tidigare föreslagit att kommunen bygger skateramper i betong i Sigtuna. Det finns ramper idag som är i trä i Ansgarsvallen. Kultur- och fritidsförvaltningen har utrett kostnaden för två ramper, en som placerar i Sigtuna och en i Rosersberg. Totalkostnaden uppgår till mellan 4-5 miljoner kronor. Nu återstår det för Kultur- och fritidsförvaltningen att fatta beslut om man ska gå vidare med ett bygge. Ett alternativ finns även om att förlägga rampen till Midgårdsvallen istället för Rosersberg, men Rosersberg kring Råbergsvallen är förstahandsalternativet.

centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

connys_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

2020_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
nrh
ewas_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
connys
ridskola_2020_outsider