moderaterna_feb
Polisens spanare tog ligan på bar gärning.Foto: Polisen

Skärpta straff efter Rosersbergskuppen

Svea hovrätt skärper straffet för de inblandade i Rosersbergskuppen i november.

Enligt P4 Stockholm får de inblandade i Rosersbergskuppen sina fängelsestraff förlängda med sex månader. Det var en tidig morgon i november som gärningsmännen slog till mot ett elektroniklager i Rosersberg, på E4:an kastade de sedan ut fotanglar som orsakade kaos i trafiken under hela morgonrusningen.

Tjuvarna kom över telefoner värda 9,6 miljoner kronor men Polisen hade span på dem och fångade snabbt in dem. Tio personer döms för kuppen, några av dessa hade kopplingar eller var folkbokförda i kommunen. Bland annat hade en flakbil hittats i Valsta.

februari
sigtuna_bygglov

Muslimsk församling vill bygga moské

Nyheter Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

forskontor

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

Bostad SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

Körkortslös bilist stoppad i Märsta

Blåljus En bilförare blev stoppad av polis på Steninge Backe under torsdagen. – Personen kunde inte uppvisa ett körkort och blev rapporterad för olovlig körning, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

Boende rasar över P-kaos på Sätuna

Nyheter Irritationen över parkeringssituationen på Sätunavägen är stor, boende anser att det är för få parkeringsplatser och reglerna för hårda samtidigt som parkeringsvakter är flitiga med att lappa: - I min omgivning i centrala Märsta åker dom på nätterna och skriver böter enligt sin bedömning. Att sen överklaga och bevisa att den P-boten är fel går via Polismyndigheten i Stockholm, säger en boende på Sätunavägen till märsta.nu

Elever ska motverka självmobbing

Ung & Student Chantal Luksitch från Märsta är med i UF företaget BaM UF tillsammans med Neda Karimi från Akalla. Tillsammans säljer de speglar för att motverka självmobbing: - Människan är sin egna störta mobbare och använder spegeln som ett verktyg för att spegla sig i för att hitta sina komplex och de minsta felen, skriver BaM UF i ett mail till märsta.nu

Norra Redovisningshuset
objekt4
outsider_defacto
sigtunavatten_feb
standard
connys
matcher_skanela
vuxentutbildning
Festspecialisten – Standard
objekt3
standard_ridskola
objekt2