center_pan21

Skärpt eldningsförbud upphör

Efter några dagar med nederbörd har det skärpta eldningsförbudet i länet upphört men det råder fortfarande eldningsförbud.

Det skärpta eldningsförbudet upphör med det råder eldningsförbud i hela länet från 30 juli klockan 8.00. Det råder hög brandrisk efter den senaste tidens värme och torka och utifrån SMHI:s prognoser har Länsstyrelsen i samråd med Länsstyrelserna fattat beslut om att eldningsförbud ska råda.
– i trappar ner eldningsförbudet successivt eftersom regnen har varit väldigt lokala och inte trängt ner i backen ordentligt. Vi utvärderar brandrisken löpande tillsammans med länets räddningstjänster. De närmaste dagarnas väder får avgöra hur vi går vidare, säger Sara Gullbrandsson, tjänsteman i beredskap vid Länsstyrelsen Stockholm.

Eldningsförbudet innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna med fast bränsle (till exempel ved, kol, gräs, ris och grenar) utanför sammanhållen bebyggelse, enligt Länsstyrelsen men man får grilla på egen tomt förutsatt att det är en anordning som är utformad och placerad så det inte finns risk för brandspridning. Man får också grilla på fast plats på allmän plats.

mp_host_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
andersojag
eldsjal-helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_helsida2020
2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
eldsjal-outsider
nrh
bostad_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
connys
andersojag_outsider
ridskola_2020_outsider