moderaterna_riksdag
Foto: Pressbild/Vi Skogen

Skänkt pant gav 934 träd i Afrika

Kommuninvånarna skänkte 18 687 kronor via COOP:s butik i Märsta vilket räckte till 934 träd i östra Afrika enligt organisationen Vi Skogen.

centrum_artikel

Donationsknapparna på COOP var inte så flitigt använda bland kommuninvånarna. Förra året, 2015, skänktes 18 687 kronor vilket gav en donationsprocent på 1,38. Bara invånarna i Nynäshamn och Väsby var sämre på att trycka på donationsknappen i pantautomaten. Ekeröborna var flitigast med 4,7 procent medan stockholmarna hade högst totalsumma på 1,1 miljoner kronor. Noterbart var att invånarna i Väsby skänkte 22000 men donationsgraden var alltså lägre där.
– Att skänka bort sin pant kan verkligen göra skillnad, pengarna som skänktes via Biståndsknappen under 2015 motsvarar över 335 000 nya träd i östra Afrika. Träden hjälper människor att stå emot torka, skyfall och andra effekter av klimatförändringarna som redan är ett stort problem i Kenya och Tanzania, säger Henrik Brundin, vice vd för Vi-skogen.

flygskola_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
helsida_var2021
oppethus_helsida
mp_host_helsida
defacto_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

dack-helsida
connys_helsida
julmarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
flygskolan_outsider
nrh
swedol_outsider
mp-outsider
connys
julmarknad_outsider
oppethus_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider