center_pan21
Foto: Magnus Granhagen

Skånela vinnare i historisk match

Skånela vann den historiska matchen mot Kärra där Loui Sand gjorde debut.

centrum_artikel

Loui Sand spelade många år i damlandslaget men de senaste åren har han öppet deklarerat att han är transperson. På lördagen debuterade han för Kärra i matchen mot Skånela. En historisk händelse som den första transpersonen att spela i svensk elitidrott. Sand kom in med en kvart kvar, gjorde en assist och sköt i Herdeiro Lucaos stolpe.

Själva matchen den vann Skånela med 30-24. Skånela var i förarsätet från start till slut även om Kärra kröp närmare stundtals i första. Skånela hade ett säkert grepp i andra på 4-5 mål och segern var aldrig hotad.

Målen
Ladan 7, Lindberg 5, Svarén 5, Åkerman 3, Nilsson 3, Wärnmark 2, Lindén 2, Östling, Friström

 

2020_helsida
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

defacto_helsida
damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

happyhomes_sommar2020
vaccin
connys_helsida
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

bostad_helsida
division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

helsida_var2021
slaget om uppland

Simon taggad för derbyt

Handboll På söndag är det derbydags igen för Skånela då Rimbo kommer till ett förhoppningsvis kokande Vikingahallen: - Det ska bli kul, säger Skånelas supertalang Simon Lindberg.

Sarenbrant tillbaka i moderklubben

Handboll Filippa Sarenbrant är tillbaka i moderklubben efter några år på vift: - Skånela är verkligen hemma för mig och det känns roligt att få vara en del av det igen, säger hon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
mp-outsider
vaccin-outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider