moderaterna_panorama
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela vann tredje och avgörande matchen

Förlängning fick fälla avgörandet när Skånela och Drott gjorde upp om den sista platsen till Allsvenskan, Skånela stod som segrare med 29-27.

Skånela ledde från start till slut nästan, så när som på när Drott fick in 24-24 med fem sekunder kvar att spela och tog matchen till förlängning. Men även i förlängningen var det Skånela som hade övertaget och ledde under de tio minuterna. Slutresultatet skrev till 29-27 och Skånela säkrade spel i Allsvenskan 2022/23.
– Det är svårt att summera matchen, det viktiga var att vi vann, det var det enda vi gick för, sa tränare Fredrik ”Chippen” Wernheim Söderberg efter matchen.

”Chippen” tyckte det blev lite onödigt dramatiskt i andra, man hade fyra kontringschanser som man inte förvaltade. Försvars- och kontringsspelet behöver även bli bättre, något man behöver arbeta mer med för att ha chanser att vinna.
– Vi blir lite för fega.

Målen
Schaffer 8, Sarenbrant 8, Kou Aune 5, Vinelund 2, Lundström 2, Lindgren 1, Lundin 1, Olofsson 1, Lannermalm 1

2020_helsida
connys_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
ewas_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

mp_helsida_april
defacto_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

Sport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
ewas_outsider
connys