moderaterna_panorama
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela vann ödesmatch

Skånela vann sin sista hemmamatch för i denna säsong men tvingas troligtvis till kvalspel: - Det satt långt inne, men vi visste att det skulle avgöras sista tio minuterna, sa tränare Fredrik Wernheim Söderberg.

En match återstår nu av Damallsvenskan, men det lutar åt kval för Skånela trots seger mot Eslöv där man vände underläge i andra. Med 14 minuter kvar var man två mål bakom, resten av matchen vinner man med 7-3 och slutresultatet skrevs till 27-25.
– Sista sju ä är bra och vi får ordning på det, vi kom till lägen innan men förvaltade inte det, nu kändes det som vår tur att vinna, vi har kämpat länge. Vi var stillastående och det var passist, det fanns ytor att kliva in i och gör inte det, tajmingen satt inte heller, konstaterar Söderberg Wernheim

Sista omgången spelas på söndag, Skånela beger sig till Tyresö som jagar positiv kval.
– Vi måste vinna mot Tyresö och Eslöv tappa poäng, annars blir det kval. Nu tar matchen först och blir det kval så hanterar vi det då, uppger Söderberg Wernheim.

Målen
Lundin 7, Sarenbrant 5, Schaffer 3, Kardell 3, Lindgren 3, Wiberg 2, Schaerlund 2, Tenggren, Olofsson

mp_helsida_april
2020_helsida
ewas_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

connys_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

Sport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
ewas_outsider
marina_outsider