stationshusen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela vann hett derby

Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_artikel
Det var derby i Vikingahallen och det bjöd i allra högsta grad på derby i dess sanna bemärkelse. Tuffa tag, utvisningar, dramatik och massor med mål. Båda lagen drabbades av utvisningar, men gästerna Tyresö var hårdast drabbat och det kanske kostade dem poäng till slut. Skånela ledde från start till slut, det var dock jämnt allra oftast i målprotokollet. Först med en kvart kvar kopplar Skånela segergrepp och kan roffa åt sig ledning med fyra bollar, 24-20. Men Tyresö var ytterst nära att komma ikapp ändå, med 3.30 kvar att spela skiljde en enda boll. Moa Andersson klev in i bilden med två minuter kvar och skickade in tre obesvarade mål och slutresultatet kunde skrivas till 32-29.
Tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg Wernheim var nöjd över hela sitt lags insats.
– Vi har pratat om det i flera veckor om hur speciellt det är att möta Tyresö, det är verkligen ett rivalmöte då vi följts åt genom serierna i 8-9 år. Detta är matcherna som har mest känsla och prestige.
Han hyllar inställningen hos sitt lag:
– Det är en krigarmatch, allt kanske inte stämmer till hundra procent, men inställningen gör mycket för kvaliteten. Alla var på plats, alla var där och alla ville vinna. När vi är på plats så är vi så bra att vi kan slå alla. Det är en laginsats rakt igenom.
Söderberg Wernheim ville inte lyfta fram några enskilda prestationer över lag men tyckte det var kul att Sofia Kou Aune var tillbaka vilket gav en extra krydda till vänsterkanten med ännu en vänsterhänt spelare. Anna Nygårds fick extra plus:
– Hon gör sin bästa match på länge, tar det ansvar som vi begär och som hon förväntar sig själv.
Målen
Andersson 7, Bergsten 7, Nygårds 6, Wislander 5, Kou Aune 3, Olofsson 2, Ekwall 2
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
damallsvenskan

Skånela överlägset mot Nacka

Handboll Skånela var tämligen överlägsna i Vikingahallen mot Nacka: - Vi hade kunnat gjort betydligt fler mål och släppt in färre, men vi ska inte sitta och klaga, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter matchen.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Clara till topplag i SHE

Handboll Skånelas Clara Pettersson Bergsten är klar för SHE-tvåan Skuru: - Vi är både stolta och glada för Claras skull och önskar henne stort lycka till och tackar för dina insatser i den röda tröjan, skriver Skånela på sin hemsida.

centrum_helsida2020
hockeyettan

Wings på säkrare mark

Ishockey Wings vann på fredagskvällen mot Segeltorp med 5-3: - Vi krigade i sista perioden, säger lagledare Peter Mattsson till märsta.nu

2020_helsida
meko_helsida

Klart: Karlsson stannar

Handboll Jimmy Karlsson kvarstår i Skånela IF: - Jag trivs jättebra i klubben och med killarna i laget så jag ser fram emot två säsonger till, säger Karlsson i ett uttalande.

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
moderaterna_sigtuna
meko_outsider
swedol_outsider