halloween_centrum
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela vann hett derby

Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_artikel
Det var derby i Vikingahallen och det bjöd i allra högsta grad på derby i dess sanna bemärkelse. Tuffa tag, utvisningar, dramatik och massor med mål. Båda lagen drabbades av utvisningar, men gästerna Tyresö var hårdast drabbat och det kanske kostade dem poäng till slut. Skånela ledde från start till slut, det var dock jämnt allra oftast i målprotokollet. Först med en kvart kvar kopplar Skånela segergrepp och kan roffa åt sig ledning med fyra bollar, 24-20. Men Tyresö var ytterst nära att komma ikapp ändå, med 3.30 kvar att spela skiljde en enda boll. Moa Andersson klev in i bilden med två minuter kvar och skickade in tre obesvarade mål och slutresultatet kunde skrivas till 32-29.
Tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg Wernheim var nöjd över hela sitt lags insats.
– Vi har pratat om det i flera veckor om hur speciellt det är att möta Tyresö, det är verkligen ett rivalmöte då vi följts åt genom serierna i 8-9 år. Detta är matcherna som har mest känsla och prestige.
Han hyllar inställningen hos sitt lag:
– Det är en krigarmatch, allt kanske inte stämmer till hundra procent, men inställningen gör mycket för kvaliteten. Alla var på plats, alla var där och alla ville vinna. När vi är på plats så är vi så bra att vi kan slå alla. Det är en laginsats rakt igenom.
Söderberg Wernheim ville inte lyfta fram några enskilda prestationer över lag men tyckte det var kul att Sofia Kou Aune var tillbaka vilket gav en extra krydda till vänsterkanten med ännu en vänsterhänt spelare. Anna Nygårds fick extra plus:
– Hon gör sin bästa match på länge, tar det ansvar som vi begär och som hon förväntar sig själv.
Målen
Andersson 7, Bergsten 7, Nygårds 6, Wislander 5, Kou Aune 3, Olofsson 2, Ekwall 2
defacto_helsida
connys_helsida
dack-helsida

Nilsson stannar i Skånela

Handboll Skånelas trotjänare Marcus Nilsson förlänger kontraktet med moderklubben: - Det var ett enkelt beslut, säger Nilsson i en kommentar.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

bostad_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

2020_helsida

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
bostad_outsider
nrh
connys
centrum_sommar_out