center_pan21
Foto: Magnus Granhagen

Skånela ute-Föll med fem bollar

Skånela IF har spelat klart i Svenska Cupen, IFK Kristianstad vann returmötet med 31-26.

Förutsättningarna inför matchen var att Skånela gick vidare på oavgjort eller seger. Första halvlek var även jämt och det stod 15-15. Tidigt i andra är Skånela fortsatt med tack vare en bra defensiv och offensiv, i målet svarade Herdeiro Lucau för bra insatser enligt IFK Kristianstad. 9M-spelarna Simon Lindberg och Anton Nilsson var också starka i sitt spel.

Dock kom matchavgörandet efter cirka tio minuter in i andra när Kristianstad kan få några bollars ledning tack vare räddningar från sin egna målvakt. Slutresultatet skrevs till 31-26 där Skånelas forcering med extra utespelare inte gav effekt. Totalt skiljde alltså fyra mål mellan lagen i dubbelmötet.

Målen
Lindberg 7, Nilsson 5, Ladan 5, Åkerman 3, Näslund 2, Wärnmark, Nielsen, Östling, Svarén

eldsjal-helsida
fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Bara en vecka återstår av seriespelet i de flesta serier. Här är resultaten för bygdens lag från den gångna helgen.

bostad_helsida
andersojag
division 2

Ytterligare ett tungt nederlag

Fotboll FC Arlanda åkte på ännu ett tungt nederlag i Division 2 och degraderingen kommer snart vara ett faktum både i teorin och praktiken.

herrallsvenskan

Skånela vann premiären

Handboll Skånela vann premiären av Herrallsvenskan med 34-29 efter en stark första halvlek: - Fem mål upp på Varberg är vi nöjda med, fram för allt vår första halvlek, sa tränare Jimmy Karlsson.

mp_host_helsida
coronakrisen

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Sport Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll FC Arlanda spelar igen efter covidutbrott. I Division 4 är det tidig seriefinal mellan Unik-Rosersbergs IK.

centrum_helsida2020
2020_helsida
division 4

RIK serieledare efter seger mot Rasbo

Fotboll Rosersbergs IK bjöd in till fest på hela Råberget och man mötte även Rasbo där det blev seger med 4-1: - Vi hade både Munther och Mulle borta så kanske inte den bästa matchen men tre poäng och viktiga poäng, säger tränare Stefan Lundqvist.

division 4

Märsta IK hänger på i toppstriden

Fotboll Märsta IK tog tre viktiga poäng mot Brottby och hänger på i toppstriden:- Trots många mål missar vi på tok för mycket, säger tränare Philip Alouch.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
andersojag_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
mp-outsider
eldsjal-outsider
centrum_sommar_out
nrh
bostad_outsider