sommar
Skånelaiter plockar skräp längs vägarnaFoto: Skånela IF

Skånela städar 42 mil vägsträckor

Barn och ungdomar från Skånela IF håller på med skräpinsamling längs vägarna i Stockholm och södra Roslagen: - Det här projektet är mycket uppskattat av våra medlemmar, säger Robert Zetterquist, marknadsansvarig i Skånela.

marstakalaset_artikel

Under 2018 plockade skånelaiterna skräp kring Stora Wäsby, det resulterade i 2427 säckar, totalt 48,5 ton skräp. I år kommer man städa 42 mil vägsträckor i Stockholm och södra Roslagen. Drygt 3000 av Skånelas medlemmar är engagerade. En vanlig skräpplockar dag förra året resulterade i 22 ton och totalt förra året blev det 70,5 ton.
– Det här projektet är mycket uppskattat av våra medlemmar. Det är ett bra teamwork som det handlar om och även en stor logistik hantering som krävs. Städa Sverige organisationen är vår partners och tillsammans har vi ett nära samarbete, säger Robert Zetterquist , marknadsansvarig i Skånela IF Handboll.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

sommar_centrum
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar
kontor_thaifong
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
connys
nrh
defacto_outsider