moderat_sommar
En del av skräpet som Skånela samlade inFoto: Skånela IF

Skånela samlade in tio ton skräp längs vägarna

Skånela IF har städat undan ca 10 ton sopor utmed vägkanterna i norra Stockholm: - De här jobben betyder mycket för Skånela IF. Aktuella städlag som har varit med är väldigt positiva. Det ger en bra sammanhållning i laget. Det ger också ett ekonomiskt tillskott till lagkassan, vilket uppskattas mycket, men framför allt ser vi det här som en bra samhällsinsats, säger Robert Zetterquist, marknadsansvarig i Skånela IF.

centrum_artikel

Skånela sköter vägstädning på elva sträckor i norra Stockholm som en del av att samlare med Svevia AB och Städa Sverige AB. Det rör sig om totalt 13 mil och under tidiga mognar har gulklädda skånelaiter städat och samlat skräp längs vägkanterna. Robert Zetterquist, marknadsansvarig i Skånela, berättar att man hittat massvis av bråte med sopor som bildäck bilbatterier, kundvagnar, bortkastade kläder, cyklar och pallar.
– Det här ett förtroendeuppdrag och vi har fått många vinkningar från bilister som har gjort ”tummen upp”. Vi har städat 13 mil och har samlat ihop över 700 säckar fyllda med skräp + bråte som inte får plats i säckarna. Det är massvis av sopor och vi uppskattar att det har rört sig om drygt 10 ton sopor, vilket är väldigt mycket, säger Zetterquist.

Man har också hittat registreringsskyltar, id-handlingar, plånböcker och fotanglar som kastas ut vid rån. Sådant har lämnats in till Arlandapolisen.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
kaa_sigtuna_helsida
speedy_helsida
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
defacto_helsida
sommar_sigtuna2020
spedition_sigtuna
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_sommar_out
swedol_outsider
studeravidare_outsider
kaa_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
nrh
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider