event_panorama
Jimmy Karlsson

Skånela laddar för ny säsong: Ska vara topp 4

Säsongen 21/22 startar på lördag för Skånela mot Varberg. En tuff match direkt och ett presumtivt toppmöte: - Blir till att bekänna färg direkt, säger tränare Jimmy Karlsson.

I måndags åkte Skånela ur Svenska Cupen efter två bra matcher mot det svenska storlaget IFK Kristianstad:
– Vi vann en match och var nära i andra. Vi tar med oss delarna därifrån och resten av Svenska Cupen in i Allsvenskan. Plockar med oss prestationerna vi har visat att vi är ett bra lag. Men vi ska också komma ihåg att vi förlorade hemma mot Lindesberg, så arbetet måste göras och vi ska vara ödmjuka oavsett vilka som är på andra sidan. Lite svar har vi fått kring vad som fungerar, säger tränare Jimmy Karlsson.

Bättre idag än förra året
Dagens Skånela jämfört med förra årets version vid den här tidpunkten tycker Karlsson är starkare. Förra året blev även spolierad för många på grund av skador, corona och annat.
– Vi är ett helt annat lag än förra året. Nu har vi också fått fokusera på handboll, att utveckla spelet, alla har varit med i träningen.

Nilsson tillbaka
Tillbaka i Skånela är även Anton Nilsson. Han öste in mål i Anderstorp och har fortsatt här hemma i Märsta.
– Han är viktig i alla avseenden. Vi letade främst efter en som är bra i alla delar, inte bara som målskytt men nyttigt defensivt och offensivt. Han springer inte runt och gör fel. Det är bra. Insatserna hittills är vi nöjda med, fortsätter Karlsson.

Lindbergs renesans
En annan som kan få Skånela att lyfta lite denna säsong är Simon Lindberg. Lindberg var skadedrabbad förra året men är med än så länge, det är en spelare som man hoppas kunna få använda mer.
– Simon var fantastiskt sist mot Kristianstad, han är inte hundra än och missade hela förra året. Han tillför spets när han orkar och är frisk. Det är en som gör skillnad när han är på banan.

Siktar högt
Richard Åkerman har också kommit in från GUIF. Han tillför rutin och trygghet efter många år i Ligan. Målet är att komma topp fyra:
– Sen vad det innebär får vi se. Vi vill komma där, det är realistiskt, rimligt och inspirerande. Det är inte heller för hög press på oss även om allsvenskan i år är bättre än förra året, vi har ett bra lag för att komma topp fyra.

Tuff start
Redan i premiären får man bekänna färg när Varberg kommer till Vikingahallen. Den sista matchen som spelas inför max 150 åskådare, därefter släpper restriktionerna. Ett kokande Vikingahallen brukar också ge ett antal poäng på kontot.
– Vi har möjlighet att slå dem, det är en bra motståndare och vi behöver vara bra.

Vad betyder publiken i år?
– Jag vet inte vad som händer, om folk kommer eller om dom blivit bekväma med att sitta hemma och streama för 70 kronor. Vi får se om det kommer eller om man är försiktiga. Oavsett om det är 700-800 eller 300 så är det mer motiverande att spela.

social_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
helsida_sfs
connys_helsida

Elliot Duvert klar för VM i Colombia

Friidrott Elliot Duvert har tagits ut till Junior-VM i Colombia 1:a augusti: - Elliot har, vid båda sommarens mångkamper, med god marginal överträffat kvalgränsen till Junior-VM och ska självklart med till Cali, säger Mikael Wennolf, landslagsledare, till sajten fridrott.se

pantamera_avc_helsida

Fotbollsevent i Märsta Centrum

Fotboll Mutima Fotboll arrangerar ett tredagarsevent i Märsta Centrum 15-17 juli: - Syftet med eventet är att visa en positiv bild av Märsta. En möjlighet för alla invånare att se det som är bra och på så sätt uppskatta det vi har, berättar Alwin Waswa på Mutima Fotboll.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider_social
event_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
pantamera_out
ewas_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
sfs_out