defacto_pan
Segerfoto efter matchen
Systrarna Fanny och Cornelia Kuller med pappa
Gracia Zomi Axelsson

Skånela klara för Allsvenskan

Skånela hade inga problem att avfärda RP Linköping även i andra kvalmatchen i Märsta, slutresultatet skrevs till 21-15: - Det känns väldigt bra, vi kom tillbaka och laddade om, sa målvakten Gracia Zomi Axelsson efter matchen.

marstakalaset_artikel

Skånela kvarstår i Allsvenskan, det står klart efter andra raka segern mot RP i Vikingahallen på onsdagskvällen. Moa Andersson visade vägen med nio mål och bakåt var Gracia Zomi Axelsson rena väggen.
– Försvaret funkade bra och jag får stöttning där, skönt att komma tillbaka efter första förlusten, sa Axelsson efteråt.

Konstant ledning
Det var egentligen inget snack om saken, Skånela ledde konstant med 4-6 mål, tidigt i andra kom RP lite närmare men lagledningen fick snabbt ordning på situationen:
– Vi blev tveksamma där, de får lite kontringar och då går det fort. Men vi bestämmer oss och stänger bakåt och rycker igen. Vi visar moral där, analyserar tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg.

”Tjejerna tar sig samman”
Det var ett lättat Skånela som kunde jubla efter slutsignalen, säsongen började bra med häng på topplagen men efter jul har det gått neråt och slutade alltså med kval mot Division 1-lag.
– Jag är glad att vi lyckas lösa det, såg tungt ut efter första kvalmatchen där vi inte kommer upp i nivå. All heder åt tjejerna som tar sig samman, säger ”Chippen”.

Målen
Andersson 9, Wislander 4, Ekwall 4, Wiklund 3, C.Küller

Kommunen förberedd för Lex-Bovallen: Få störs av idrottande barn

Sport Sigtuna kommun är välförberedda om ett "Lex-Bovallen" skulle bli verklighet där boende klagar på ljud från exempelvis fotbollsplaner: - Jag ser inte att vi står inför samma problem som beskrivs i Nacka, Sundbyberg och andra ställen, skriver Pekka Widergren, fritidschef på Kultur- och fritidsförvaltningen, i ett mail till märsta.nu

sommar_centrum
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
kontor_thaifong
sommar

Jetsspelare tog EM-silver

Amerikansk Fotboll Jets hade med åtta spelare i det svenska landslaget som vann EM-silver; Moa Toll, Sabina Rydberg, Gabriella Brönnegård, Jenny Gramenius, Yasmin El-Messsoudi, Amanda Åslund, Linn Stridsman och Hedvig Palocci.

arlanda_golf_juli
colorama_april2
marstakalas_helsida
happyhomes_2019

Amerikansk målvakt till FC Arlanda

Fotboll FC Arlandas nya målvakt Alex Al-Zaibak kommer närmast från Massachusetts i USA och via märstaklubben är det tänkt att han ska spela högre upp i seriesystemet.