oppning
Foto: Skärmdump/twitter

Skånela igång: Fyra hårda veckor väntar

Skånela startade upp säsongen på riktigt på måndagen med ett fyspass och upptaktsmöte: - Det blir fyra tuffa veckor sen trappar vi ner, säger tränaren Jimmy Karlsson.

marstac_aug

Skånela samlade sin A-trupp för att köra ett stenhårt fyspass. Med var även Hampus Larsson som la skorna på hyllan för några år sedan men det var ingen comeback i sikte för honom. Mest bara för att hålla flåset uppe och träffa gänget igen. Jesper Östlund drog också på sig träningsskorna medan Jimmy Karlsson nöjde sig med att blåsa i pipan och peppa sina mannar. Så här kommer det se ut för Skånela de närmaste fyra veckorna enligt Jimmy. Försäsongen går in i ett sista intensivt skede men fysträning varvat med träningsmatcher. Hela nio stycken ska spelas mot bland annat svenska elitlag, finska lag och annat.

Utökad roll för Iris
Truppen uppges vara spikad om det inte faller ner ”någon ängel”. Nygamle Iris Ganibegovic var tillbaka i sin hemklubb och det är en spelare Jimmy Karlsson tror kan bli användbar både på kanten och som 9M.
– Han har en dynamik som är fantastisk, han bidrar med ett skånelahjärta och det är superroligt att han är med, säger Karlsson.

”Mer energi”
Iris tycker det känns bra att komma hem, det var ingen skillnad jämfört med hur han lämnade Skånela för 3-4 år sen. Trots att han nu börjar närma sig 30-strecket så är han bättre nu än innan menar han. Skillnaden i Skånela idag jämfört med innan:
– Det är mer energi nu.

Olsson väntar på genombrott
Skånelas juniorlandslagsman Fredrik Olsson måste i år kliva fram och vara vad Jimmy Karlsson var för Skånela för 3-4 säsonger sedan, den som levererar 7-8 mål och ligger bakom ytterligare 5-6 stycken. Den gångna säsongen var han i likhet med Skånela ojämn, men det är just nu den största talangen klubben har och ska vara den som tar klivet upp i Elitserien. En situation som både Jimmy Karlsson och Fredrik är på det klara med:
– Ambitionen är att få han i Elitserien, antingen gå upp med oss eller i en annan klubb. Vi strävar dit och det vet vi att många av våra spelare gör också. Ambitionen är att vinna varje match, det lag vi ställer på banan kan antingen vinna varje match eller förlora, det såg vi förra säsongen, konstaterar Jimmy.

Fredrik själv ska försöka lära av sina misstag för att ta nästa steg. Han är medveten om att det varit ojämnt:
– Jag ska göra det jag är bra på, säger han.

Stor optimism
Även om målsättningen ännu inte är spikad är optimismen stor i skånelalägret. Det talas om en bättre placering är förra året och då är man uppe och nosar på kvalet. Laget består av många unga spelare som kompletteras av ”veteranen” Ganibegovic. Sedan är även tränarduon ett år mer erfaret vilket kan bli en nyckel. Stämningen var det inget fel på trots att Jimmy körde slut på spelare (…och reporter). Men alla knöt ihop och körde, Iris själv berömde energin i laget, det kan vara tungan på vågen för att laget ska ta ytterligare segrar.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

happy_homes_sommar
extra

Wikegård startar nytt hockeylag i Märsta

Ishockey Niklas Wikegård startar ett hockeylag som kommer att spela sina hemmamatcher i Pinbackshallen med start i höst: - Vi har registrerat fler spelare, men vi tänker presentera det spelare för spelare på vår Instagram. Jag sitter ju i styrelsen i föreningen. Vi är några stycken som driver det här och då har vi fått till det med klädmärket som Wikegård står bakom. Det här ska bli riktigt kul, säger den förste spelaren Rasmus Rindstål till Expressen.

biljetter
division 4

FC Arlanda säkrade kvalplats – Minst

Fotboll FC Arlanda hade inga problem med jumbon Sunnersta på lördagen. Det var målfest på Sunnersta IP i Uppsala. Det var 2-0 i paus och andra fortsatte man trumma på för att distansera sig från tvåan Kåre om det skulle bli en målskillnadsaffär: - Behöver hålla lugnet inför avslutningen och fortsätta enligt plan, säger sportchef Eddi Khalaf.

slaget om uppland

Sent avgörande i derbyt – Rimbo vann

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Rimbo efter en riktigt dramatisk drabbning inför 610 åskådare: - Det är skittråkigt och jag är förbannad, säger Jesper Östlund efter matchen.

Video

Wings i TV4

Ishockey Wings besökte på söndagen Idrottens dag i Hagaparken och Team07 gav bort massor med utrustning till Ge bort till sport: - Jag brinner för Wings Hockeyskola och att få fler barn i Sigtuna kommun att börja spela hockey. Det är för att jag ser glädjen hos barnen och vet att vi kan bidra till att de blir vinnare i livet genom hockeyn, säger Annika Bröms, ansvarig för Wings Hockeyskola.

Riddarens vårdcentral i samarbete med Wings

Ishockey Nyöppnade Riddarens Vårdcentral i Märsta startar ett samarbete med Wings hockeyskola: - I ett socioekonomisk utsatt området som Märsta är det ännu viktigare så att inga barn som vill idrotta exkluderas på grund av ekonomiska skäl, säger Dr. Hammad Al-Saaid om samarbetet.

borg
cricketklubben
standard_ridskola
siriusgatan26
Norra Redovisningshuset
colorama_jan
karlavagnen46
korpentraning
Frisyr – Standard
stockholmsvagen24b
connys
Festspecialisten – Standard
standard
sbrf2
standard
lions_standard