fastpartner_sommar2
Foto: Skärmdump/twitter

Skånela igång: Fyra hårda veckor väntar

Skånela startade upp säsongen på riktigt på måndagen med ett fyspass och upptaktsmöte: - Det blir fyra tuffa veckor sen trappar vi ner, säger tränaren Jimmy Karlsson.

Skånela samlade sin A-trupp för att köra ett stenhårt fyspass. Med var även Hampus Larsson som la skorna på hyllan för några år sedan men det var ingen comeback i sikte för honom. Mest bara för att hålla flåset uppe och träffa gänget igen. Jesper Östlund drog också på sig träningsskorna medan Jimmy Karlsson nöjde sig med att blåsa i pipan och peppa sina mannar. Så här kommer det se ut för Skånela de närmaste fyra veckorna enligt Jimmy. Försäsongen går in i ett sista intensivt skede men fysträning varvat med träningsmatcher. Hela nio stycken ska spelas mot bland annat svenska elitlag, finska lag och annat.

Utökad roll för Iris
Truppen uppges vara spikad om det inte faller ner ”någon ängel”. Nygamle Iris Ganibegovic var tillbaka i sin hemklubb och det är en spelare Jimmy Karlsson tror kan bli användbar både på kanten och som 9M.
– Han har en dynamik som är fantastisk, han bidrar med ett skånelahjärta och det är superroligt att han är med, säger Karlsson.

”Mer energi”
Iris tycker det känns bra att komma hem, det var ingen skillnad jämfört med hur han lämnade Skånela för 3-4 år sen. Trots att han nu börjar närma sig 30-strecket så är han bättre nu än innan menar han. Skillnaden i Skånela idag jämfört med innan:
– Det är mer energi nu.

Olsson väntar på genombrott
Skånelas juniorlandslagsman Fredrik Olsson måste i år kliva fram och vara vad Jimmy Karlsson var för Skånela för 3-4 säsonger sedan, den som levererar 7-8 mål och ligger bakom ytterligare 5-6 stycken. Den gångna säsongen var han i likhet med Skånela ojämn, men det är just nu den största talangen klubben har och ska vara den som tar klivet upp i Elitserien. En situation som både Jimmy Karlsson och Fredrik är på det klara med:
– Ambitionen är att få han i Elitserien, antingen gå upp med oss eller i en annan klubb. Vi strävar dit och det vet vi att många av våra spelare gör också. Ambitionen är att vinna varje match, det lag vi ställer på banan kan antingen vinna varje match eller förlora, det såg vi förra säsongen, konstaterar Jimmy.

Fredrik själv ska försöka lära av sina misstag för att ta nästa steg. Han är medveten om att det varit ojämnt:
– Jag ska göra det jag är bra på, säger han.

Stor optimism
Även om målsättningen ännu inte är spikad är optimismen stor i skånelalägret. Det talas om en bättre placering är förra året och då är man uppe och nosar på kvalet. Laget består av många unga spelare som kompletteras av ”veteranen” Ganibegovic. Sedan är även tränarduon ett år mer erfaret vilket kan bli en nyckel. Stämningen var det inget fel på trots att Jimmy körde slut på spelare (…och reporter). Men alla knöt ihop och körde, Iris själv berömde energin i laget, det kan vara tungan på vågen för att laget ska ta ytterligare segrar.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Maria historisk vinnare i Vimmerby

Motor Maria Karlsson, Skepptuna Motorklubb, har vunnit Semesterracet för femte gången: - Underbart, det här trodde jag inte innan, sa Maria till Vimmerby tidning.

happy_homes_juli
steningeslottsommar

Tony fortsätter karriären i Almtuna

Ishockey Tony Mårtensson ger inte upp karriären utan fortsätter i Almtuna efter att ha spelat i Linköping den gångna säsongen: - Jag flyttade till Gävle och Brynäs när jag skulle fylla 20 år, efter 18 säsonger på vift så kändes det nu rätt att flytta hem till Sigtuna igen, säger Tony i ett pressmeddelande.

sportfiskebanner2
socialutmarkelse
division 3

Märsta IK tappade viktiga poäng

Fotboll Märsta IK åkte överraskande på en förlust mot Västerås IK: - Vi spelar bra i första men de straffar oss i andra, säger tränare Kaj Eskelinen.

sap_valet2018

Talanger till Utvecklingslägret i Halmstad

Fotboll Märsta IK skickar Benjamin Suskic och Linnea Wennerg till Halmstad för att representera Uppland i utvecklingslägret: - Kul för Märsta IK att två spelare som är fostrade i MIK sen fotbollsskolan nu kommit så långt i sin utveckling.

division 3

FC Arlanda byter tränare

Fotboll FC Arlanda byter tränare efter tio omgångar i serien när man parkerar på nedflyttningsplats:- Föreningen tackar Milos och Dragomir för deras tid, där de visat ett stort hjärta och hängivenhet mot föreningen, skriver FC Arlanda i ett uttalande.

EXTRA

Föräldern: Inga rasistiska sånger

Fotboll Nu träder en förälder fram i den förening vars lag ska ha sjungit rasistiska ramsor i samband med Roslagscupen fram och dementerar vad som framkommit: - Det fanns ingen rasism i vårt samtal i lördags. Det sjöngs inga rasistiska sånger. Min egen son fanns på planen, ett barn med en afrikansk pappa, skriver föräldern i ett mail till märsta.nu

yearlingsales
outsider_defacto
objekt3
vuxentutbildning
sigtunavatten_standard
objekt2
val2018
sap_outsider
nfc_vinter
outsider_moderat
connys
forskontor
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
objekt4