eurosko2
Foto: Skärmdump/twitter

Skånela igång: Fyra hårda veckor väntar

Skånela startade upp säsongen på riktigt på måndagen med ett fyspass och upptaktsmöte: - Det blir fyra tuffa veckor sen trappar vi ner, säger tränaren Jimmy Karlsson.

marstac_aug

Skånela samlade sin A-trupp för att köra ett stenhårt fyspass. Med var även Hampus Larsson som la skorna på hyllan för några år sedan men det var ingen comeback i sikte för honom. Mest bara för att hålla flåset uppe och träffa gänget igen. Jesper Östlund drog också på sig träningsskorna medan Jimmy Karlsson nöjde sig med att blåsa i pipan och peppa sina mannar. Så här kommer det se ut för Skånela de närmaste fyra veckorna enligt Jimmy. Försäsongen går in i ett sista intensivt skede men fysträning varvat med träningsmatcher. Hela nio stycken ska spelas mot bland annat svenska elitlag, finska lag och annat.

Utökad roll för Iris
Truppen uppges vara spikad om det inte faller ner ”någon ängel”. Nygamle Iris Ganibegovic var tillbaka i sin hemklubb och det är en spelare Jimmy Karlsson tror kan bli användbar både på kanten och som 9M.
– Han har en dynamik som är fantastisk, han bidrar med ett skånelahjärta och det är superroligt att han är med, säger Karlsson.

”Mer energi”
Iris tycker det känns bra att komma hem, det var ingen skillnad jämfört med hur han lämnade Skånela för 3-4 år sen. Trots att han nu börjar närma sig 30-strecket så är han bättre nu än innan menar han. Skillnaden i Skånela idag jämfört med innan:
– Det är mer energi nu.

Olsson väntar på genombrott
Skånelas juniorlandslagsman Fredrik Olsson måste i år kliva fram och vara vad Jimmy Karlsson var för Skånela för 3-4 säsonger sedan, den som levererar 7-8 mål och ligger bakom ytterligare 5-6 stycken. Den gångna säsongen var han i likhet med Skånela ojämn, men det är just nu den största talangen klubben har och ska vara den som tar klivet upp i Elitserien. En situation som både Jimmy Karlsson och Fredrik är på det klara med:
– Ambitionen är att få han i Elitserien, antingen gå upp med oss eller i en annan klubb. Vi strävar dit och det vet vi att många av våra spelare gör också. Ambitionen är att vinna varje match, det lag vi ställer på banan kan antingen vinna varje match eller förlora, det såg vi förra säsongen, konstaterar Jimmy.

Fredrik själv ska försöka lära av sina misstag för att ta nästa steg. Han är medveten om att det varit ojämnt:
– Jag ska göra det jag är bra på, säger han.

Stor optimism
Även om målsättningen ännu inte är spikad är optimismen stor i skånelalägret. Det talas om en bättre placering är förra året och då är man uppe och nosar på kvalet. Laget består av många unga spelare som kompletteras av ”veteranen” Ganibegovic. Sedan är även tränarduon ett år mer erfaret vilket kan bli en nyckel. Stämningen var det inget fel på trots att Jimmy körde slut på spelare (…och reporter). Men alla knöt ihop och körde, Iris själv berömde energin i laget, det kan vara tungan på vågen för att laget ska ta ytterligare segrar.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

hockeyettan

Wings vann E4-derbyt

Ishockey Wings satte lite grus i maskineriet på Väsbys planer för att ta plats i AllEttan med en seger i E4-derbyt på söndagen.

forsmaleri
forskontor
extra

William hyllades efter nya mål

Ishockey William Karlssons satte sitt åttonde och nionde mål under natten mot Los Angeles: - Det kändes bra, särskilt i första, vi vann matchen där, sa William efter matchen till NHL.com

Klar seger för Skånela mot GT Söder

Handboll Skånela besegrade GT Söder på söndagen med komfortabla 24-18: - Det känns skönt som fan, en stabil insats, fram för allt bakåt, sa tränare Fredrik Söderberg efter matchen.

dackia_vinter2018
Video

Nya poäng från Karlsson

Ishockey William Karlsson satte sitt sjunde mål och sin sjunde assist under natten vilket för honom upp som trea i den interna poängligan.

farbrorbla_host2017
Gräsroten 2017

Så mycket får din förening från Svenska spel

Sport Kommunens föreningar får dela på drygt 120 000 kronor från Svenska Spels gräsroten: - Gräsroten manifesterar på ett bra sätt Svenska Spels engagemang för svensk idrott. Det är genom Gräsroten vi är med och bidrar till ungdomsidrotten där grunden läggs för framgångar på planen och en förståelse för idrottens kärna, kamratskap, tolerans och inkludering. I Stockholm ser vi ett ökat engagemang för Gräsroten där antalet supportrar har ökat med 13 procent det senaste året. Helt fantastiskt, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

vinter_bil
skånela-tumba

Tredje segern för Skånela

Handboll Skånela tog en välbehövlig seger i Allsvenskan efter att ha besegrat Tumba med 25-23 inför 283 åskådare i Vikingahallen: - Jag bryr mig inte om hur det ser ut, bara vi vinner, sa Jimmy Karlsson, tränare, efter matchen.

Video

Succé i natt för William Karlsson

Ishockey Wingsfostrade William Karlsson är glödhet i NHL, i natt kom två nya mål mot Winnipeg: - Ha roligt så går det bra, sa William till Vegas hemsida efter matchen.

Kaj förlänger med Märsta IK

Fotboll Märsta IK har förlängt med Kaj Eskelinen över nästa säsong: - Vi är nöjda, spelarna är nöjda och Kaj är nöjd, säger Märsta IK:s ordförande Kristoffer Rydén.

Ny futsalförening i Märsta

Fotboll Sevdah IF är ny futsalförvening i Märsta och på söndag spelar man derby mot Märsta IK: - Det hela började i Norrbackaskolan där vi spelade fotboll och hade roligt ihop. Hela idén om att starta en förening och spela diverse turneringar kom från våra dagens medlemmar och spelare, berättar Amir Skenderovic.

hockeyettan

Skräll av Wings

Ishockey Wings skrällde när man plockade tre poäng mot tabellfemman Valbo på onsdagskvällen.

Märstaspelare i Upplandslaget

Fotboll Sju spelare, killar och tjejer, från Märsta IK har kommit med i Upplandslaget för vidare camper och provspel inför sommarens Elitläger.

skolgatan6d
standard
frisyr2018
blackfriday
dogranch
Festspecialisten – Standard
agy2
steningeliden32
nfc_vinter
cricketklubben
borg
connys
slutstation
matcher_skanela
dalgatan7b
lions_standard
Norra Redovisningshuset
colorama_jan
standard_ridskola
yrkesutbildningen