februari
Foto: Skärmdump/twitter

Skånela igång: Fyra hårda veckor väntar

Skånela startade upp säsongen på riktigt på måndagen med ett fyspass och upptaktsmöte: - Det blir fyra tuffa veckor sen trappar vi ner, säger tränaren Jimmy Karlsson.

Skånela samlade sin A-trupp för att köra ett stenhårt fyspass. Med var även Hampus Larsson som la skorna på hyllan för några år sedan men det var ingen comeback i sikte för honom. Mest bara för att hålla flåset uppe och träffa gänget igen. Jesper Östlund drog också på sig träningsskorna medan Jimmy Karlsson nöjde sig med att blåsa i pipan och peppa sina mannar. Så här kommer det se ut för Skånela de närmaste fyra veckorna enligt Jimmy. Försäsongen går in i ett sista intensivt skede men fysträning varvat med träningsmatcher. Hela nio stycken ska spelas mot bland annat svenska elitlag, finska lag och annat.

Utökad roll för Iris
Truppen uppges vara spikad om det inte faller ner ”någon ängel”. Nygamle Iris Ganibegovic var tillbaka i sin hemklubb och det är en spelare Jimmy Karlsson tror kan bli användbar både på kanten och som 9M.
– Han har en dynamik som är fantastisk, han bidrar med ett skånelahjärta och det är superroligt att han är med, säger Karlsson.

”Mer energi”
Iris tycker det känns bra att komma hem, det var ingen skillnad jämfört med hur han lämnade Skånela för 3-4 år sen. Trots att han nu börjar närma sig 30-strecket så är han bättre nu än innan menar han. Skillnaden i Skånela idag jämfört med innan:
– Det är mer energi nu.

Olsson väntar på genombrott
Skånelas juniorlandslagsman Fredrik Olsson måste i år kliva fram och vara vad Jimmy Karlsson var för Skånela för 3-4 säsonger sedan, den som levererar 7-8 mål och ligger bakom ytterligare 5-6 stycken. Den gångna säsongen var han i likhet med Skånela ojämn, men det är just nu den största talangen klubben har och ska vara den som tar klivet upp i Elitserien. En situation som både Jimmy Karlsson och Fredrik är på det klara med:
– Ambitionen är att få han i Elitserien, antingen gå upp med oss eller i en annan klubb. Vi strävar dit och det vet vi att många av våra spelare gör också. Ambitionen är att vinna varje match, det lag vi ställer på banan kan antingen vinna varje match eller förlora, det såg vi förra säsongen, konstaterar Jimmy.

Fredrik själv ska försöka lära av sina misstag för att ta nästa steg. Han är medveten om att det varit ojämnt:
– Jag ska göra det jag är bra på, säger han.

Stor optimism
Även om målsättningen ännu inte är spikad är optimismen stor i skånelalägret. Det talas om en bättre placering är förra året och då är man uppe och nosar på kvalet. Laget består av många unga spelare som kompletteras av ”veteranen” Ganibegovic. Sedan är även tränarduon ett år mer erfaret vilket kan bli en nyckel. Stämningen var det inget fel på trots att Jimmy körde slut på spelare (…och reporter). Men alla knöt ihop och körde, Iris själv berömde energin i laget, det kan vara tungan på vågen för att laget ska ta ytterligare segrar.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

aretsforetag

FC Arlanda vann efter två oavgjorda

Fotboll FC Arlanda mötte Ängby på lördagen och vann med 1-0 efter mål av Aleksander Jovanovic: - Vi gör en bra laginsats idag och jag är säker på att vi kommer att vara redo när serien börjar i april, säger lagkapten Michael Aslan.

foretagarlunch
EXTRA

Äkta hattrick av Wille

Ishockey William Karlsson slog till med ett äkta hattrick under söndagskvällen: - Det känns rätt coolt, det måste jag erkänna, säger han till Sportbladet efter 4-0-segern mot Calgary.

Allsvenskan

Skånela får kvala sig kvar

Handboll Skånela får kvala sig kvar i Allsvenskan, det står klart sedan man förlorat mot AIK. Inte heller en seger hade hjälp då Spårvägen kryssade mot OV Helsingborg: - Vi ville ha två poäng för att komma stärkta till kvalet. jättetråkigt att vi inte levererar, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

februari
forskontor
kvaljakten!

Skånela körde över tabelltvåan

Handboll Man kom inte till Märsta för att spela av matchen var beskedet från Varbergs tränarstab inför matchen, men Skånela vann klart i det som kan vara assisterande tränare Jesper Östlunds sista match i Vikingahallen: - Det är en fantastisk insats av hela laget och vi gör det vi ska, säger Östlund till märsta.nu efteråt.

sigtuna_bygglov
Kvaljakten!

Ödesmatch för Skånela ikväll

Handboll Skånela möter Varberg i en ödesmatch ikväll. Förlust och kvalschansen är borta: - Hela veckan har självklart fokuserats på att vara så förberedda taktiskt, mentalt och fysiskt som möjligt inför kvällens match, uppger tränare Jimmy Karlsson för Skånelas hemsida.

video

Wille närmar sig 40 mål

Ishockey I natt slog han till igen och nu närmar sig William Karlsson 40 mål i NHL: - Men jag tänker inte på den siffran ännu. Nu är siktet inställt på 37. Sedan får vi se, säger wingsfostrade Karlsson till Sportbladet.

Kaptenen stannar i Skånela

Handboll Förlängningarna i Skånela kommer i rasande tempo och på bara en veckas tid har man gjort klart med flera nyckelspelare, nu har även kaptenen Isak Nielsen kritat på ett nytt kontrakt.

Lyckat Veteran-SM för IFK Märsta

Friidrott IFK Märsta har varit med en trupp på Veteran-SM i Västerås: - Det var ett lyckat mästerskap för klubben då vi tog fem guld, sex silver och tre brons, berättar Tomas Bengtsson i IFK Märsta.

nfc_vinter
standard_ridskola
sigtunavatten_standard
sangensemble
objekt2
veterankraft_standard
outsider_defacto
objekt4
matcher_skanela
Festspecialisten – Standard
Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
standard_start
standard
objekt3