moderaterna_panorama
Nu finns gratis mensskydd i anslutning till Skånelas omklädningsrum. Foto: Skånela IF

Skånela IF ger fria mensskydd till alla kvinnliga utövare

Skånela IF erbjuder i ett samarbete med RedLocker gratis mensskydd till kvinnliga utövare i sin verksamhet: - Skånelas styrelse ser samarbetet med RedLocker som en självklarhet för att skapa en trygg idrottsmiljö och vill jobba starkt för att mens och mensskydd inte ska vara något som är tabubelagt, uppger Per Romild, vice ordförande i Skånela.

Med omedelbar verkan kommer Redlocker och Skånela IF att inleda ett samarbete som erbjuder kvinnliga utövare i verksamheten fria mensskyd.
– Vi är en förening för alla, stor som liten, bredd som elit och då vill vi också skapa sådana förutsättningar som gör att alla känner sig sedda, viktiga och en del av Skånela-familjen. Med detta initiativ hoppas vi vidare att vi kan vara med att påverka för en förändring i det större perspektivet, säger Per Romild, Vice Ordförande Skånela IF.

Liza Eriksson, medgrundare av Redlocker, hyllar Skånelas initiativ då det är ett stort steg mot att skapa trygg idrottsmiljö.
– Jag tycker också att det tyder på närheten som finns mellan spelare och tränare, att man ser och förstår ett sedan länge tabubelagt behov. Det är fint att vi tillsammans kan skapa den förändring som förmodligen alla önskar sina barn- och barnbarn i framtiden och det börjar med vårt agerande i nutid

Redlocker grundades 2018 och är idag ledande leverantör i Norden av automater för fria mensskydd till arbetsplatser, skolor och idrottsplatser. Man strävar efter ett bättre samhälle för människor med mens. Produkterna finns för att skapa jämställda verksamhetsmiljöer med förutsättningar för att alla ska klara sin vardag oavsett vilken dag i månaden det är.

defacto_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida
liber_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

2020_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
nrh
connys
mp_outsider2022
swedol_outsider