sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Skånela i ekonomisk kris

Skånela befinner sig i akut ekonomisk kris och risken finns att man måste plocka ner både herr och damlag från Allsvenskan: - Jag tycker inte att vi ska behöva gå så långt men vårt ansvar är att säkra kärnverksamheten, uppger ordförande Magnus Larsson.

marstakalaset_artikel

På söndagen gick Skånela ut och meddelade att man befinner sig i en akut ekonomisk kris och det riskerar hela klubbens verksamhet. Skånela har gjort förluster de senaste åren och i år på drygt 400 000 kronor vilket innebär att man nu har minus 365 000 kronor i kassan. För att återställa kassan krävs en resultatförbättring med 770 000 kronor i år jämfört med förra året vilket man skriver är i det närmaste en omöjlig uppgift men går att lösa inom två eller kanske tre år.

Prio ett är att öka sponsorintäkterna då dessa under en tid minskat.
-Våra kostnader är planerade, under bra kontroll och har inte skenat iväg som man kanske kan tro. Om trenden inte vänder tvingas vi ta obekväma beslut då vi inte har utrymme att chansa längre. Jag är oerhört stolt över det arbete som läggs ner av anställda, ledare, medlemmar och främst våra ungdomar och vi förtjänar ett bra öde. Jag hoppas vi lyckas bra men tiden är knapp, berättar Magnus Larsson.

Skånela har även under flera års tid plockat in spelare utifrån för att spela i A-lag med fördyrade kostnader för dessa.:
– Förvärven är inom ramen och helt enligt plan. Det är viktigt att sjösätta en konkurrenskraftig trupp som kan hävda sig i toppen och nå sportsliga framgångar. Det är liksom motorn till allt vi sysslar med. Men visst är ekvationen gasa och bromsa samtidigt svår, fortsätter Larsson.

I andra halvan av augusti har man ett extra årsmöte och där kan man fatta beslut om att dra ur A-lagen från Allsvenskan, både herr och dam. Hoppet är att man får in mer från sponsringen som ger tillräcklig trygghet i fortsatta elitsatsningen.

colorama_april2
marstakalas_helsida
defacto_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

kontor_thaifong
sommar_centrum
sommar
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

colorama_april
nrh
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar