moderat_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Skånela i ekonomisk kris

Skånela befinner sig i akut ekonomisk kris och risken finns att man måste plocka ner både herr och damlag från Allsvenskan: - Jag tycker inte att vi ska behöva gå så långt men vårt ansvar är att säkra kärnverksamheten, uppger ordförande Magnus Larsson.

centrum_artikel

På söndagen gick Skånela ut och meddelade att man befinner sig i en akut ekonomisk kris och det riskerar hela klubbens verksamhet. Skånela har gjort förluster de senaste åren och i år på drygt 400 000 kronor vilket innebär att man nu har minus 365 000 kronor i kassan. För att återställa kassan krävs en resultatförbättring med 770 000 kronor i år jämfört med förra året vilket man skriver är i det närmaste en omöjlig uppgift men går att lösa inom två eller kanske tre år.

Prio ett är att öka sponsorintäkterna då dessa under en tid minskat.
-Våra kostnader är planerade, under bra kontroll och har inte skenat iväg som man kanske kan tro. Om trenden inte vänder tvingas vi ta obekväma beslut då vi inte har utrymme att chansa längre. Jag är oerhört stolt över det arbete som läggs ner av anställda, ledare, medlemmar och främst våra ungdomar och vi förtjänar ett bra öde. Jag hoppas vi lyckas bra men tiden är knapp, berättar Magnus Larsson.

Skånela har även under flera års tid plockat in spelare utifrån för att spela i A-lag med fördyrade kostnader för dessa.:
– Förvärven är inom ramen och helt enligt plan. Det är viktigt att sjösätta en konkurrenskraftig trupp som kan hävda sig i toppen och nå sportsliga framgångar. Det är liksom motorn till allt vi sysslar med. Men visst är ekvationen gasa och bromsa samtidigt svår, fortsätter Larsson.

I andra halvan av augusti har man ett extra årsmöte och där kan man fatta beslut om att dra ur A-lagen från Allsvenskan, både herr och dam. Hoppet är att man får in mer från sponsringen som ger tillräcklig trygghet i fortsatta elitsatsningen.

connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
helsida_sommarlov
defacto_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
studeravidare_helsida
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
nrh