centrum_jul_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Skånela i ekonomisk kris

Skånela befinner sig i akut ekonomisk kris och risken finns att man måste plocka ner både herr och damlag från Allsvenskan: - Jag tycker inte att vi ska behöva gå så långt men vårt ansvar är att säkra kärnverksamheten, uppger ordförande Magnus Larsson.

defacto_jul_artikel

På söndagen gick Skånela ut och meddelade att man befinner sig i en akut ekonomisk kris och det riskerar hela klubbens verksamhet. Skånela har gjort förluster de senaste åren och i år på drygt 400 000 kronor vilket innebär att man nu har minus 365 000 kronor i kassan. För att återställa kassan krävs en resultatförbättring med 770 000 kronor i år jämfört med förra året vilket man skriver är i det närmaste en omöjlig uppgift men går att lösa inom två eller kanske tre år.

Prio ett är att öka sponsorintäkterna då dessa under en tid minskat.
-Våra kostnader är planerade, under bra kontroll och har inte skenat iväg som man kanske kan tro. Om trenden inte vänder tvingas vi ta obekväma beslut då vi inte har utrymme att chansa längre. Jag är oerhört stolt över det arbete som läggs ner av anställda, ledare, medlemmar och främst våra ungdomar och vi förtjänar ett bra öde. Jag hoppas vi lyckas bra men tiden är knapp, berättar Magnus Larsson.

Skånela har även under flera års tid plockat in spelare utifrån för att spela i A-lag med fördyrade kostnader för dessa.:
– Förvärven är inom ramen och helt enligt plan. Det är viktigt att sjösätta en konkurrenskraftig trupp som kan hävda sig i toppen och nå sportsliga framgångar. Det är liksom motorn till allt vi sysslar med. Men visst är ekvationen gasa och bromsa samtidigt svår, fortsätter Larsson.

I andra halvan av augusti har man ett extra årsmöte och där kan man fatta beslut om att dra ur A-lagen från Allsvenskan, både herr och dam. Hoppet är att man får in mer från sponsringen som ger tillräcklig trygghet i fortsatta elitsatsningen.

ica_oktober
defacto_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

colorama_jul
tp_helsida
centrum_jul_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

trainingpartner_jobb_helsida

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

fme_oktober
sigtunavatten_standard
julbord_helsida
julbord
connys
greeknight_outsider
tp_outsider
nrh
trainingpartner_jobb_outsider