defacto_pan2020
U18 landslaget spelar tre matcher i MärstaFoto: Pressbild

Skånela hoppas publiken hittar in till Vikingahallen för SOC

Kommunen välkomnar landslaget från Norge, Danmark, Sydkorea och Sverige till Vikingahallen för sitt Scandinavian Open: - Det är glädjande att vi än en gång får i uppdrag att anordna Scandinavian Open. Jag hoppas att det är ett bevis på att våra arrangemang håller hög klass, att vi är välkomnande och engagerade. Men det beror säkert också på Vikingahallens läge i Märsta med närheten till Arlanda, säger Skånelas marknadsansvarige Robert Zetterquist i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

Under några dagar har landslaget redan etablerat sig i kommunen och även hunnit träna på Årets gym WE i Sigtuna. Nu startar matcherna där lagen ska möta varandra fredag-söndag:
– Vi tycker att det är riktigt roligt att vi har fått förtroendet att genomföra detta arrangemang tillsammans med Skånela IF Handboll i vår anläggning Vikingahallen i Märsta. Att lyfta fram unga talanger genom att dela ut pris för matchens lirare är naturligtvis också en ära, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Några blågula talanger att hålla koll på är Isabelle Andersson, Nina Dano och Tove Alm. Arrangemanget kräver en hel del från Skånela, bland annat 20 funktionärer i allt från cafévärdar till golvtorkare. Robert Zetterquist hoppas att värmen inte stoppar handbollspubliken i kommunen från att dyka upp i Vikingahallen. Prognosen för regn i helgen är något som välkomnas för att dra till sig publik.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

dackskiftarna_helsida
connys_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
connys
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider