defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela föll med uddamålet

Skånela förlorade med 25-26 i Vikingahallen mot Eskilstuna GUIF efter att sekretariatet hamnat i fokus sista sekunderna då man missade att sätta igång klockan.

centrum_artikel

Det var ett minst sagt konstigt slut i Vikingahallen mellan Skånela och Eskilstuna GUIF när Skånela jagade kvittering. I samband med ett frikast med 15 sekunder kvar missad sekretariatet att sätta igång tiden varpå Skånela tog ett avslut och kort därpå tilldömdes ett nytt frikast. Men när domarna uppmärksammades på att tiden stått still tog man en diskussion med sekretariatet och kom fram till att tiden löpt ut. Därmed blev det avblåst och inget mer sista skott för Skånela:
– Jag hade kunnat ta en förlust om slutet blir annorlunda, det är märkligt när seket inte drar igång klockan, domarna säger att tiden är ute. Jag anklagar ingen för det, det sker inte med flit men det blir märkligt för oss som spelar, sa tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg.

På det stora hela var dock ”Chippen” nöjd med lagets insats, han tyckte att de flesta gjorde en bra match. Underläget i första med tre bollar, 9-12, lyckades man inte hämta in:
– Det blev en jämn match som vi förväntade oss, de får ett litet ryck i början av andra men som vi tar ikapp fort, det kunde sluta hur som helst, sa Chippen.

Anfallsmässigt var man stillastående i första konstaterar ”Chippen”. Moa Andersson satte nio bollar från sin kant och på andra kanten var det Emma Persson som gjorde mål:
– Det var en bra match av många men de drar längsta strået. Det är bara att jobba på, ny match om drygt en vecka.

Målen
Andersson 9, Persson 5, Schaerlund 4, Wislander 3, Nygårds, Lundin, F.Küller, C.Küller

Publik: 205

damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_helsida2020
2020_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

speedy_vinter_helsida

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

connys_helsida
handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

defacto_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

januari_helsida
Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

ridskola2020_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

prima_helsida
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

meko_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
moderat_outsider_jan
prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider