defacto_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Lollo Gustafsson avtackas efter matchenFoto: Magnus Granhagen

Skånela får kvala sig kvar

Skånela får kvala sig kvar i Allsvenskan, det står klart sedan man förlorat mot AIK. Inte heller en seger hade hjälp då Spårvägen kryssade mot OV Helsingborg: - Vi ville ha två poäng för att komma stärkta till kvalet. jättetråkigt att vi inte levererar, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

Skånelas öde beseglades egentligen i fredags när man kammade noll mot konkurrenten Spårvägen. Seger där och man hade varit på rätt sida om strecket inför avslutningen. Istället gick man till match mot AIK med 16 poäng och Spårvägen 18. För att man skulle förbi krävdes seger samtidigt som Spårvägen förlorade. Så blev inte fallet. Skånela förlorade med 20-21 och Spårvägen tog en poäng.
– Ingen rolig historia, kommer inte upp i nivå, bakåt en bra match, har hjärta och krigar, men framåt uddlös, ointresserat, och fantasilöst, då blir det jobbigt för oss. 21 bakåt då ska man vinna handbollsmatcher, konstaterade tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg.

Segerryck i andra
Skånelas första var inte alls bra och man låg under med 4-5 mål vid flera tillfällen, i paus var det 11-8 till AIK. AIK kopplade grepp om matchen tidigt i andra när man ledde med 5 mål, ett för stort hål att gräva sig ur även om man putsade till siffrorna till 20-21 till slut. Därmed blir det en hemmamatch till för märstalaget då ett lag från Division 1 ska stå för motståndet.
– Nu hade inte segern spelat nån roll, men vi gick för två poäng, ville ha med oss det. Surt att avsluta med en sån här prestation. Vi jobbar på, samlas i morgon, det är inga konstigheter, sa ”Chippen”

Målen
Andersson 7, Wiklund 3, Nygårds 3, Persson 3, Lundin 2, Wislander 1, Ekwall 1

Publik: 256

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
helgens matcher

Ödesmatch för MIK

Fotboll Nu är det bara enstaka vecka/veckor kvar att spela. Division 4 spelas klart men Märsta i trean har två matcher kvar medan RIK i femman spelar in i oktober.

sommar_centrum
defacto_helsida
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

Helgens matcher: Arlanda går för avancemang

Fotboll FC Arlanda kan i praktiken säkra avancemang om man besegrar Håbo samtidigt som Uppsala-Kurd tappar poäng i helgen. Märsta IK har en viktig jumbofinal mot Brottby och i sjuan är det ett getingbo som Märsta Syrianska nu leder med en poäng före Arlanda2.

connys
defacto_outsider
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider