defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela besegrade Amo

Skånela vann lördagens möte mot Amo Handboll med 26-21: - Det var en riktig krigarinsats, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

centrum_artikel

Skånela inledde piggt och borde ha avgjort matchen redan efter 20 minuter men lyckades inte rycka ifrån, istället var det gästerna Amo som kom ikapp och förbi:
– Anledningen till att vi inte rycker är för att vi har för många tekniska fel, konstaterar tränare Jimmy Karlsson.

Amo ledde i paus med 11-10, Skånela var snabbt ikapp i andra och förbi. Lagen följs åt i målprotokollet ända fram till sista tio då Skånela kan börja rycka, tvåmålsledning blir snabbt femmålsledning och Amo går faktisk mållösa i att minuter sista tio minuterna av matchen, samtidigt som Skånela trycker in sex mål.

Jimmy Karlsson var fram för allt nöjd med defensiven och även målvakten Jesper Forsberg som han tyckte gör sin bästa insats. Även Robert Ladan med sina åtta mål får plus:
– Det var en krigarinsats, Amo bjuder till. Många gör en bra insats, sa Karlsson.

Nu blir det dubbelmöte mot Aranäs i samband med att serien är inne i en vändning. Karlsson och hans mannar tar med sig defensiven och det faktum att man har häng på toppen

Målen
Ladan 8, Ganibegovic 4, Olsson 4, Rahali 3, Östling 3, Frank 2, Lindberg 2

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

defacto_helsida
vardcentral_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

dackskiftarna_helsida
speedy_vinter_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
ridskola2020_helsida

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
connys