center_pan21
Foto: Magnus Granhagen
Skånelas lag efter sista matchen.Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela avslutade med seger

Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

Efter en jämn första halvlek där Skånela och GT Söder följdes åt i målprotokollet kunde Skånela i andra rycka ifrån och vinna med 24-18, i andra gjorde Skånela 17-8 på Söder i Vikingahallen.
– Det rinner iväg lite på slutet, vi får några räddningar som gör att det rinner iväg, konstaterade tränare Fredrik Söderberg Wernheim.

Söderberg Wernheim var nöjd med försvarsinsatsen och Anna Mossberg som svarade för ett antal fina räddningar. Att man fick avsluta med seger var viktigt med tanke på den senaste tidens svagare insatser:
– Vi har inte presterat så bra de senaste omgångarna men det var bättre idag, framåt vacklar vi lite, kan tycka att vi kan mer där. Men bakåt jättebra.

Utöver Mossberg i målet var Anna Nygårds också bra samt Ida Schaefer i defensiven.
– Många är bra, tycker inte att någon sticker ut så jättemycket, det är ett lag och bäst är vi när vi gör det tillsammans, menade Söderberg Wernheim

Skånela slutar tia i tabellen men det var ingen risk för degradering då GT Söder och Nacka endast fick ihop två poäng vardera. Tabellen var tät och upp till femman var det fem poäng för Skånela.

helgens matcher

RIK kan säkra avancemang

Fotboll Viktiga matcher i slutomgångarna. RIK kan säkra plats till Division 4 vid seger samtidigt som Märsta IK tar poäng mot Unik.

connys_helsida
eldsjal-helsida
fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Bara en vecka återstår av seriespelet i de flesta serier. Här är resultaten för bygdens lag från den gångna helgen.

helsida_var2021
division 2

Ytterligare ett tungt nederlag

Fotboll FC Arlanda åkte på ännu ett tungt nederlag i Division 2 och degraderingen kommer snart vara ett faktum både i teorin och praktiken.

happyhomes_sommar2020
herrallsvenskan

Skånela vann premiären

Handboll Skånela vann premiären av Herrallsvenskan med 34-29 efter en stark första halvlek: - Fem mål upp på Varberg är vi nöjda med, fram för allt vår första halvlek, sa tränare Jimmy Karlsson.

mp_host_helsida
coronakrisen

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Sport Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

centrum_helsida2020
bostad_helsida
andersojag
defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll FC Arlanda spelar igen efter covidutbrott. I Division 4 är det tidig seriefinal mellan Unik-Rosersbergs IK.

2020_helsida
division 4

RIK serieledare efter seger mot Rasbo

Fotboll Rosersbergs IK bjöd in till fest på hela Råberget och man mötte även Rasbo där det blev seger med 4-1: - Vi hade både Munther och Mulle borta så kanske inte den bästa matchen men tre poäng och viktiga poäng, säger tränare Stefan Lundqvist.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
eldsjal-outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
andersojag_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider