defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela ångar på-Tog femte raka

Skånela tog femte raka segern efter 29-27 mot Aranäs: - Vi är bra, ingen topprestation men vi är stabila, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel

Det var en jämnare tillställning än i Kungsbacka som de drygt 330 åskådarna bjöds på i Vikingahallen mellan Skånela-Aranäs. Lagen följs åt och turas om att leda i första men mot slutet rycket Skånela åt sig tre bollars ledning till 14-11.

I andra fortsatte man dryga ut, det var ledning för Skånela med 4-5 bollar stora delar av halvleken innan Aranäs kom upp till 23-22 med elva minuter kvar. Skånela visade dock både kyla och bredd på slutet då man höll undan med tvåmålsledning konstant, slutresultatet skrevs till 29-27. Skånela avslutade matchen med Hugo Sjölin, Iris Ganibegovic och Yosef Rahali skadade på bänken:
– Vi har en härlig bredd nu med alla unga killar, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

Karlsson tyckte att försvaret var ok trots att man släppte in 27. Det var ingen toppmatch men en stabil insats:
– Vi får inte träff på Olssons skytte i andra, får fem bollars ledning och sen kommer de inte ikapp. Defensiven är stabil, anfallsspelet tryggt, det är få tekniska fel och knappt något kontringsmål mot oss, analyserar Karlsson.

Skånela går nu till jullov med en kvalplats i bagaget, med tanke på att de två senaste säsongernas misslyckade höstar så är Skånela nu i slagläge i vår. Serien startar om nu på trettondagen för Skånela med match mot Amo borta.
– Det är roligt att jobba nu med alla ledare och spelare i klubben som kommer upp, säger Jimmy Karlsson.

Målen
Ladan 6, Sjölin 5, Olsson 4, Byström 3, Frank 3, Näslund 3, Nielsen, Lindberg, Friström

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

dackskiftarna_helsida
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
sigtunastad_helsida

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider