arlandagk_panorama
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela ångar på-Tog femte raka

Skånela tog femte raka segern efter 29-27 mot Aranäs: - Vi är bra, ingen topprestation men vi är stabila, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

banner_juni_artikel

Det var en jämnare tillställning än i Kungsbacka som de drygt 330 åskådarna bjöds på i Vikingahallen mellan Skånela-Aranäs. Lagen följs åt och turas om att leda i första men mot slutet rycket Skånela åt sig tre bollars ledning till 14-11.

I andra fortsatte man dryga ut, det var ledning för Skånela med 4-5 bollar stora delar av halvleken innan Aranäs kom upp till 23-22 med elva minuter kvar. Skånela visade dock både kyla och bredd på slutet då man höll undan med tvåmålsledning konstant, slutresultatet skrevs till 29-27. Skånela avslutade matchen med Hugo Sjölin, Iris Ganibegovic och Yosef Rahali skadade på bänken:
– Vi har en härlig bredd nu med alla unga killar, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

Karlsson tyckte att försvaret var ok trots att man släppte in 27. Det var ingen toppmatch men en stabil insats:
– Vi får inte träff på Olssons skytte i andra, får fem bollars ledning och sen kommer de inte ikapp. Defensiven är stabil, anfallsspelet tryggt, det är få tekniska fel och knappt något kontringsmål mot oss, analyserar Karlsson.

Skånela går nu till jullov med en kvalplats i bagaget, med tanke på att de två senaste säsongernas misslyckade höstar så är Skånela nu i slagläge i vår. Serien startar om nu på trettondagen för Skånela med match mot Amo borta.
– Det är roligt att jobba nu med alla ledare och spelare i klubben som kommer upp, säger Jimmy Karlsson.

Målen
Ladan 6, Sjölin 5, Olsson 4, Byström 3, Frank 3, Näslund 3, Nielsen, Lindberg, Friström

fme_helsida
division 4

Ny förlust för MIK

Fotboll Märsta IK föll mot Vallentuna och är nu nere på negativ kvalplats efter tio matcher.

sigtunavatten_standard
oppning_helsida
midsommar_valsta_helsida

Rosersberg tappar Sandsund till Superligan

Innebandy Rosersbergs IK tappar Christian Sandsund till Sirius i Superligan: - Jag har haft fantastiska år i Rosers, jag känner att jag utvecklats, fått ta ansvar och kommit in i familjen, säger Sandsund i ett uttalande.

happyhomes_2019
sbrf_helsida
banner_juni_helsida

Silver för Källstrand i Österrike

kampsport Izabella Källstrand tävlande i lördags på Austrian Open G1 och tog silver: - Ett ordentligt Styrkebesked av Izabella som även tog guld på Turkish Open i februari, säger tränaren Jens Lundin.

ica_valsta_choklad
EXTRA

Skånela värvar in 118-målsskytt från Handbollsligan

Handboll Skånela värvar in Ola Pewik närmast från AIK men med förflutet i Ricoh.: - Det ska bli spännande och roligt att komma till en ny miljö. Jag har fått en bra bild utav både klubb & tränare och ser fram emot att sätta igång med träningen, säger Ola Pewik i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
EXTRA

Arlandastadgolfare vann på Barsebäck

golf Christoffer Sahlström från Arlandastad Golfklubb vann på lördagen Barsebäck Resort Masters: - Barsebäck är en av Sverige absolut bästa banor där du måste spela väldigt bra golf för att komma runt, det är inte mycket utrymme att missa på. Vinden varierade också från dag till dag så man fick tänka om, säger Christopher Sahlström i ett pressmeddelande.