defacto_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela ångar på-Tog femte raka

Skånela tog femte raka segern efter 29-27 mot Aranäs: - Vi är bra, ingen topprestation men vi är stabila, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

Det var en jämnare tillställning än i Kungsbacka som de drygt 330 åskådarna bjöds på i Vikingahallen mellan Skånela-Aranäs. Lagen följs åt och turas om att leda i första men mot slutet rycket Skånela åt sig tre bollars ledning till 14-11.

I andra fortsatte man dryga ut, det var ledning för Skånela med 4-5 bollar stora delar av halvleken innan Aranäs kom upp till 23-22 med elva minuter kvar. Skånela visade dock både kyla och bredd på slutet då man höll undan med tvåmålsledning konstant, slutresultatet skrevs till 29-27. Skånela avslutade matchen med Hugo Sjölin, Iris Ganibegovic och Yosef Rahali skadade på bänken:
– Vi har en härlig bredd nu med alla unga killar, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

Karlsson tyckte att försvaret var ok trots att man släppte in 27. Det var ingen toppmatch men en stabil insats:
– Vi får inte träff på Olssons skytte i andra, får fem bollars ledning och sen kommer de inte ikapp. Defensiven är stabil, anfallsspelet tryggt, det är få tekniska fel och knappt något kontringsmål mot oss, analyserar Karlsson.

Skånela går nu till jullov med en kvalplats i bagaget, med tanke på att de två senaste säsongernas misslyckade höstar så är Skånela nu i slagläge i vår. Serien startar om nu på trettondagen för Skånela med match mot Amo borta.
– Det är roligt att jobba nu med alla ledare och spelare i klubben som kommer upp, säger Jimmy Karlsson.

Målen
Ladan 6, Sjölin 5, Olsson 4, Byström 3, Frank 3, Näslund 3, Nielsen, Lindberg, Friström

Skånela föll efter mardrömsstart

Handboll Skånela föll efter en katastrofstart där man låg under med 14-4 i första: - Ligger man under med 14-4 är det svårt att vinna handbollsmatcher, sa Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

icavalsta_julbanner
video

RIK tog tredje raka

Innebandy Rosersbergs IK vann i lördags mot Hässelby: -Nu har vi på allvar häng på topplagen, säger sportchefen Fredrik Raschke.

outsider
allsvenskan

Skånela fortsatt glödheta

Handboll Skånela hade inga problem att avfärda Anderstorp hemma i Vikingahallen med 25-19: - Återigen är det ingen topprestation i det offensiva men vi är bra bakåt, summerar tränare Jimmy Karlsson.

korpen_jan-feb
EXTRA

Europatouren kommer till Arlandastad

golf Europatouren i Golf kommer tillbaka Arlandastad: - Vi är glada att meddela att Arlandastad blir det senaste tillskottet till Qualifying School, säger Mike Stewart, Qualifying School Director på European Tour.

sigtunavatten_standard
sigtuna_funkis

Full fart med Wings Ladies

Ishockey Wings har startat ett damlag i hockey under hösten: - Självklart ska Wings ha ett Ladies-lag. Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt, säger Per "Otten" Ottenström, en av tränarna.

frisyr_december
damallsvenskan

Uddlöst Skånela förlorade derby

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Tyresö med 21-18: - Vi ger oss inte chansen, slänger bort för mycket bollar, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

nrh
connys
funkis_2
banner_trerosor