arlandagk_panorama
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela ångar på-Tog femte raka

Skånela tog femte raka segern efter 29-27 mot Aranäs: - Vi är bra, ingen topprestation men vi är stabila, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

centrum_tvaar

Det var en jämnare tillställning än i Kungsbacka som de drygt 330 åskådarna bjöds på i Vikingahallen mellan Skånela-Aranäs. Lagen följs åt och turas om att leda i första men mot slutet rycket Skånela åt sig tre bollars ledning till 14-11.

I andra fortsatte man dryga ut, det var ledning för Skånela med 4-5 bollar stora delar av halvleken innan Aranäs kom upp till 23-22 med elva minuter kvar. Skånela visade dock både kyla och bredd på slutet då man höll undan med tvåmålsledning konstant, slutresultatet skrevs till 29-27. Skånela avslutade matchen med Hugo Sjölin, Iris Ganibegovic och Yosef Rahali skadade på bänken:
– Vi har en härlig bredd nu med alla unga killar, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

Karlsson tyckte att försvaret var ok trots att man släppte in 27. Det var ingen toppmatch men en stabil insats:
– Vi får inte träff på Olssons skytte i andra, får fem bollars ledning och sen kommer de inte ikapp. Defensiven är stabil, anfallsspelet tryggt, det är få tekniska fel och knappt något kontringsmål mot oss, analyserar Karlsson.

Skånela går nu till jullov med en kvalplats i bagaget, med tanke på att de två senaste säsongernas misslyckade höstar så är Skånela nu i slagläge i vår. Serien startar om nu på trettondagen för Skånela med match mot Amo borta.
– Det är roligt att jobba nu med alla ledare och spelare i klubben som kommer upp, säger Jimmy Karlsson.

Målen
Ladan 6, Sjölin 5, Olsson 4, Byström 3, Frank 3, Näslund 3, Nielsen, Lindberg, Friström

ridskola_2019_helsida
sigtunavatten_standard
karby_varme1
defacto_helsida
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

arlandagolf
happyhomes_2019
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

sangensemble
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

connys

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Skånela tappade poäng i slutsekunderna i matchen mot Kungälv men har fortsatt allt i egna händer: - Matchen var signifikant för de senaste 6-7 omgångarna, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

sh_oppet
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
karby2