moderaterna_panorama
Fågeltornet utsattes för skadegörelse.Obs! märsta.nu har retuscherat bilden och tagit bort orden för att inte bidra till spridning av rasism och kränkning av minoriteter.Foto: Insändarbild

Skadegörelse av fågeltornet

Fågeltornet i Steningedalen har utsatt för skadegörelse under helgen och det har målats rasistiska slagord.

Någon gång under helgen har fågeltornet i Steningedalen vandaliserats. När förbipasserande var där under söndagsmorgonen upptäcktes olika rasistiska slagord. Bland annat har man skrivit ”Stoppa islam” och ”Döda alla invandrare”.
– Det är obehagligt att det i kommunen finns någon skriver så hatiska ord, säger en läsare som hört av sig till märsta.nu

Kommunen informerades om skadegörelsen under söndagen och man kommer undersöka vad som har hänt samt att det kommer städas upp av en ”klottersaneringsgrupp”. Innan saneringen kan starta så kommer den utsatta ytan att döljas. Sigtuna kommun uppmanar allmänhet att anmäla skadegörelse och liknande direkt till kommunen så att man kan vidta åtgärder.

mp_helsida_april
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
ewas_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

connys_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
marina_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
moderat_outsider