moderat_sommar
Therese Johansson håller i Spin of Hope på WE SigtunaFoto: Daniel Iskander

WE ska träna in 25000 till Barncancerfonden

WE Sigtuna kommer 25:e mars arrangera Spin of Hope där målet är att medlemmar och alla andra ska samla in 25 000 kronor till Barncancerfonden: - Det kommer att vara klasser hela dagen, från sju på morgonen till sju på kvällen, berättar initiativtagaren Therese Johansson.

centrum_artikel

Therese Johansson presenterade idén om Spin of Hope för gymägarna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson. De nappade direkt och satte ribban på att samla in 25 000 kronor till organisationen. Samtliga insamlade medel kommer att gå oavkortat till Barncancerfonden, säger Therese Johansson, även kallad ”Terror-Tessan” i gymkretsar.

Kör från 7 till 7
Therese Johansson berättar att hon är bekant med Spin of Hopes grundare som överlevde cancer och bestämde sig för att genom olika aktiviteter bidra till Barncancerfonden. 25/3 sker aktiviteter inte bara i Sigtuna utan på ett stort antal orter i hela Sverige
– Det är aktiviteter från sju på morgonen till sju på kvällen, alla kan vara med, medlemmar som icke-medlemmar, fortsätter ”Tessan”.

125 kronor per deltagare
Om man vill vara med så kontaktar man WE Sigtuna eller går in via evenemanget på Barncancerfondens hemsida. Utöver cykelklasser så är det olika gruppträninasklasser. Det kostar 125 kronor per pass att vara med, oavsett om man är medlem eller inte. Man kan även boka en cykel hela dagen eller välja att donera mer pengar än 125 kronor om man vill.
– Är man nyfiken på att testa och bidra till en bra sak är det ett perfekt tillfälle att göra det, avslutar Therese Johansson.

brobygget_midgard_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

defacto_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

centrum_helsida2020
speedy_helsida
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
sommar_sigtuna2020
connys_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

kaa_sigtuna_helsida
marina_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

2020_helsida
marina_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kaa_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
centrum_sommar_out
nrh
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider