centrum_panorama2020
Therese Johansson håller i Spin of Hope på WE SigtunaFoto: Daniel Iskander

WE ska träna in 25000 till Barncancerfonden

WE Sigtuna kommer 25:e mars arrangera Spin of Hope där målet är att medlemmar och alla andra ska samla in 25 000 kronor till Barncancerfonden: - Det kommer att vara klasser hela dagen, från sju på morgonen till sju på kvällen, berättar initiativtagaren Therese Johansson.

Therese Johansson presenterade idén om Spin of Hope för gymägarna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson. De nappade direkt och satte ribban på att samla in 25 000 kronor till organisationen. Samtliga insamlade medel kommer att gå oavkortat till Barncancerfonden, säger Therese Johansson, även kallad ”Terror-Tessan” i gymkretsar.

Kör från 7 till 7
Therese Johansson berättar att hon är bekant med Spin of Hopes grundare som överlevde cancer och bestämde sig för att genom olika aktiviteter bidra till Barncancerfonden. 25/3 sker aktiviteter inte bara i Sigtuna utan på ett stort antal orter i hela Sverige
– Det är aktiviteter från sju på morgonen till sju på kvällen, alla kan vara med, medlemmar som icke-medlemmar, fortsätter ”Tessan”.

125 kronor per deltagare
Om man vill vara med så kontaktar man WE Sigtuna eller går in via evenemanget på Barncancerfondens hemsida. Utöver cykelklasser så är det olika gruppträninasklasser. Det kostar 125 kronor per pass att vara med, oavsett om man är medlem eller inte. Man kan även boka en cykel hela dagen eller välja att donera mer pengar än 125 kronor om man vill.
– Är man nyfiken på att testa och bidra till en bra sak är det ett perfekt tillfälle att göra det, avslutar Therese Johansson.

festspec_corona_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

speedy_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

salong_elisabeth_helsida
ridskola2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

happy_homes_mars
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
nrh