center_pan21
Foto: Pressbild

Ska locka besökare med mountainbike, padel och golf

Sigtunas nya mountainbikebana står klar och i sommar kommer den att vara en av attraktionerna för att locka besökare till staden.

centrum_artikel

Destination Sigtuna jobbar vidare med att locka besökare till kommun, det nya greppen är mountainbikebanan, äventyrsgolf samt fler padelbanor.
– Sigtuna har en fantastisk natur och närheten till Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping gör destinationen till ett perfekt utflyktsmål. Vi har även ett starkt och innovativt näringsliv och förutom spännande nyheter som Sigtuna Bike Arena och nya äventyrsgolfbanor på Strandpromenaden i Sigtuna stad och på Wenngarn, finns det nu snart 6 padelanläggningar med 42 banor, tio naturreservat, sex uppmärkta vandringsleder och många cykelvägar inom destinationen, säger Anna Lakmaker, vd för Destination Sigtuna.

Den nya mountainbike arenan kommer att få namnet Sigtuna Bike Arena. Arbetet pågår för fullt och den väntas öppna upp i sommar för att erbjuda cykling som passar alla, både unga som gamla, proffs som motionärer.

Padel kommer vara en annan attraktion, kommunen kan skryta med 42 padelbanor, några av dessa utomhus. Äventyrsgolf nere vid Strandpromenaden är också något som man kan göra i Sigtuna. Där är det Sigtuna IF som bygger om golfen till Äventyrsbana.

 

centrum_helsida2020
vaccin
happyhomes_sommar2020

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

2020_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

defacto_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

bostad_helsida
helsida_var2021
mp_host_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
vaccin-outsider
mp-outsider
swedol_outsider
bostad_outsider