panorama_centrum
Foto: Pressbild

Ska locka besökare med mountainbike, padel och golf

Sigtunas nya mountainbikebana står klar och i sommar kommer den att vara en av attraktionerna för att locka besökare till staden.

Destination Sigtuna jobbar vidare med att locka besökare till kommun, det nya greppen är mountainbikebanan, äventyrsgolf samt fler padelbanor.
– Sigtuna har en fantastisk natur och närheten till Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping gör destinationen till ett perfekt utflyktsmål. Vi har även ett starkt och innovativt näringsliv och förutom spännande nyheter som Sigtuna Bike Arena och nya äventyrsgolfbanor på Strandpromenaden i Sigtuna stad och på Wenngarn, finns det nu snart 6 padelanläggningar med 42 banor, tio naturreservat, sex uppmärkta vandringsleder och många cykelvägar inom destinationen, säger Anna Lakmaker, vd för Destination Sigtuna.

Den nya mountainbike arenan kommer att få namnet Sigtuna Bike Arena. Arbetet pågår för fullt och den väntas öppna upp i sommar för att erbjuda cykling som passar alla, både unga som gamla, proffs som motionärer.

Padel kommer vara en annan attraktion, kommunen kan skryta med 42 padelbanor, några av dessa utomhus. Äventyrsgolf nere vid Strandpromenaden är också något som man kan göra i Sigtuna. Där är det Sigtuna IF som bygger om golfen till Äventyrsbana.

 

2020_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

marinan_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

liber_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
connys