defacto_pan2020
Miljö- och hälsoskyddsnämndenFoto: Pressbild

Ska kartlägga mikroplaster på skolgårdar

Den nya mandatperiodens Miljö- och hälsoskyddsnämnd har haft sitt sammanträde och ett av de mål man har är att kartlägga mikroplaster på skolgårdar i kommunen.

centrum_artikel

Mikroplaster är plastmaterial mindre än fem millimeter, de flesta är även mindre än en millimeter och riskerar att hamna i avlopp samt vidare ut i sjöar- och vattendrag om det inte hanteras på lokal nivå.

Nu har den nya miljö- och hälsoskyddsnämnden som ett uttalat mål att man ska kartlägga mikroplasterna på skolgårdar i kommunen:
-Arbetet med att kartlägga spridningsvägarna för mikroplasterna är viktigt och vi måste försäkra oss om att dessa inte når våra vatten eller på annat sätt skadar oss, naturen eller djuren, säger nämndens ordförande Gill Brodin (C)

I samband med mandatperiodens första sammanträde för nämnden så antogs en verksamhetsplan för 2019 som baserar sig på de anvisningar som lämnats av kommunledningen i Mål och budget 2019-2021.
– Det är glädjande att man nu inleder arbetet med att inventera eventuella spridningar av mikroplaster på våra skolgårdar och lekplatser, fortsätter Gill Brodin (C).

connys_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider