arlandagk_panorama
Miljö- och hälsoskyddsnämndenFoto: Pressbild

Ska kartlägga mikroplaster på skolgårdar

Den nya mandatperiodens Miljö- och hälsoskyddsnämnd har haft sitt sammanträde och ett av de mål man har är att kartlägga mikroplaster på skolgårdar i kommunen.

centrum_pask

Mikroplaster är plastmaterial mindre än fem millimeter, de flesta är även mindre än en millimeter och riskerar att hamna i avlopp samt vidare ut i sjöar- och vattendrag om det inte hanteras på lokal nivå.

Nu har den nya miljö- och hälsoskyddsnämnden som ett uttalat mål att man ska kartlägga mikroplasterna på skolgårdar i kommunen:
-Arbetet med att kartlägga spridningsvägarna för mikroplasterna är viktigt och vi måste försäkra oss om att dessa inte når våra vatten eller på annat sätt skadar oss, naturen eller djuren, säger nämndens ordförande Gill Brodin (C)

I samband med mandatperiodens första sammanträde för nämnden så antogs en verksamhetsplan för 2019 som baserar sig på de anvisningar som lämnats av kommunledningen i Mål och budget 2019-2021.
– Det är glädjande att man nu inleder arbetet med att inventera eventuella spridningar av mikroplaster på våra skolgårdar och lekplatser, fortsätter Gill Brodin (C).

valsta_utveckling

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

centrum_pask_helsida
ica_pask

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

defacto_helsida
happyhomes_2019

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

bonava_helsida
sigtunavatten_standard

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

fme_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

colorama_april2
ridskola2019_outsider
bonava_outsider
defacto_outsider
colorama_april
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
fme_outsider