mote_sommar
Juryn och konferenciererna tillsammans med vinnaren Lina Pettersson.Foto: Magnus Granhagen

Sjutton vilken Mello

Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

centrum_artikel

Funkisglädje som Sigtuna Melodifestival numera heter lockade nästan ett fullsatt Kulturum med 400 i publiken för att se sjutton artister uppträda.
– Med alla sponsorer vi fått under åren så blir vi bättre och bättre, berättar projektledare och konferencier Nette Leinonen.

Nette leder galan tillsammans med Johnny Duvert. De har även en jury till sin hjälp för att kora vinnare i form av Carl Dyall, Rennie Mirro och Gladys Del Pilar.
– Många av besökarna anser att detta är årets höjdpunkt och längtar redan till nästa år. Funkismello gör alla glada och det strömmar ut kärlek och glädje till alla som var där.

Årets vinnare blev Lina Pettersson som framförde låten ”I en annan värld”. Avslutningen blev gemensam med alla i juryn, publiken och artisterna som framförde ”Never let it go”. En låt som Afrodite där Gladys Del Pilar var med i och som hon sjöng i Melodifestivalen.

Fler bilder kommer under söndagen

happyhomes_sommar2020

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

brobygget_helsida_valsta

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

connys_helsida
speedy_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

brobygget_midgard_helsida
marina_helsida
kaa_sigtuna_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

spedition_sigtuna
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
landsbygd_sigtuna_outsider
kaa_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
speedy_outsider
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider