event_panorama
Juryn och konferenciererna tillsammans med vinnaren Lina Pettersson.Foto: Magnus Granhagen

Sjutton vilken Mello

Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

Funkisglädje som Sigtuna Melodifestival numera heter lockade nästan ett fullsatt Kulturum med 400 i publiken för att se sjutton artister uppträda.
– Med alla sponsorer vi fått under åren så blir vi bättre och bättre, berättar projektledare och konferencier Nette Leinonen.

Nette leder galan tillsammans med Johnny Duvert. De har även en jury till sin hjälp för att kora vinnare i form av Carl Dyall, Rennie Mirro och Gladys Del Pilar.
– Många av besökarna anser att detta är årets höjdpunkt och längtar redan till nästa år. Funkismello gör alla glada och det strömmar ut kärlek och glädje till alla som var där.

Årets vinnare blev Lina Pettersson som framförde låten ”I en annan värld”. Avslutningen blev gemensam med alla i juryn, publiken och artisterna som framförde ”Never let it go”. En låt som Afrodite där Gladys Del Pilar var med i och som hon sjöng i Melodifestivalen.

Fler bilder kommer under söndagen

connys_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

ewas_helsida
social_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

helsida_sfs
mp_helsida_april
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022