arlandagk_panorama
Foto: Medicinsk Bild/Karolinska sjukhuset

Sjukvård vikigaste valfrågan i länet

Sjukvården är den vikigaste valfrågan bland stockholmare enligt en undersökning som SVT Stockholm gjort.

sportlov_centrum

SVT Stockholm har gav Novus i uppdrag att göra en undersökning bland boende i Stockholms län om vilken fråga de tyckte var viktigast i valet2018. Sjukvård var klar etta med 60 procent, därefter följde invandring, utbildning, lag och ordning och boende. Nästan 4 av 10 anser att boende är viktigaste valfrågan, men enligt SVT Stockholm så lyfts inte frågan tillräckligt av kommunpolitiker.
– På kommunnivå finns det en rädsla att prata om bostadspolitik för att väcka en opposition mot de byggplaner man har, säger Love Börjeson, analytiker på Hyresgästföreningen till SVT.

Tyck till, vilken valfråga är viktigast för dig?

happyhomes_2019
banner_trerosor
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

korpen_jan-feb
sangensemble

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

defacto_helsida
ridskola_2019_helsida
sigtunavatten_standard
sportlov2019

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

arlandagolf
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
nrh