marsta_centrum_blackweekend
Foto: Medicinsk Bild/Karolinska sjukhuset

Sjukvård vikigaste valfrågan i länet

Sjukvården är den vikigaste valfrågan bland stockholmare enligt en undersökning som SVT Stockholm gjort.

oppethus_agy

SVT Stockholm har gav Novus i uppdrag att göra en undersökning bland boende i Stockholms län om vilken fråga de tyckte var viktigast i valet2018. Sjukvård var klar etta med 60 procent, därefter följde invandring, utbildning, lag och ordning och boende. Nästan 4 av 10 anser att boende är viktigaste valfrågan, men enligt SVT Stockholm så lyfts inte frågan tillräckligt av kommunpolitiker.
– På kommunnivå finns det en rädsla att prata om bostadspolitik för att väcka en opposition mot de byggplaner man har, säger Love Börjeson, analytiker på Hyresgästföreningen till SVT.

Tyck till, vilken valfråga är viktigast för dig?

budget2019

Mer till skolor och äldreomsorgen

Politik Den borgerliga alliansen har lagt fram ett budgetförslag som ska gå igenom Kommunstyrelsen. I den ingår satsningar på förskola, skola, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg.

happy_homes_juli
sportfiskebanner2
EXTRA

Kameraövervakning införs i Valsta

Nyheter Valsta får kameraövervakning meddelar lokalpolisområdeschef Emil Andersson: - Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats, skriver han på Twitter.

defacto_host2018
oppethus_agy

Barnahus för brottsutsatta barn invigt

Nyheter Barn som blir utsatta för brott i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Barnahus Stockholm Nord som ligger i Sollentuna: - Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak, berättar Anna-Karin Åberg, t f chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

sportfiske_banner
nrh_sigtuna
objekt2
colorama_vinter
outsider
sbrf_sep
connys
komvuxq3_4
objekt3
skridskoskola
objekt4