moderaterna_panorama
Foto: Region Örebro län

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Fortfarande finns det sju områden i kommunen med lägre vaccineringsgrad än 70 procent hos den vuxna befolkningen. Den högsta vaccineringsgraden finns i Til-Munkholmen där 91 procent fått en dos, lägst andel vaccinerade i Sigtuna stad är centrala staden med Pilsbo och Brännbo där 79 procent tagit första dosen och Til med 75 procent. I Märsta är det 86 procent som vaccinerat sig i Arenberga men bara 63 procent i Norrbacka och 55 procent i Valsta, även Steningehöjden ligger på låg nivå med 61 procent. Under september har dock andelen vaccinerade i Valsta ökat med fem procentenheter.

Källa: FHM och Newsworthy

2020_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

connys_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022