center_pan21
Foto: Region Örebro län

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Fortfarande finns det sju områden i kommunen med lägre vaccineringsgrad än 70 procent hos den vuxna befolkningen. Den högsta vaccineringsgraden finns i Til-Munkholmen där 91 procent fått en dos, lägst andel vaccinerade i Sigtuna stad är centrala staden med Pilsbo och Brännbo där 79 procent tagit första dosen och Til med 75 procent. I Märsta är det 86 procent som vaccinerat sig i Arenberga men bara 63 procent i Norrbacka och 55 procent i Valsta, även Steningehöjden ligger på låg nivå med 61 procent. Under september har dock andelen vaccinerade i Valsta ökat med fem procentenheter.

Källa: FHM och Newsworthy

centrum_helsida2020
julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

mp_host_helsida
jul2021
2020_helsida
valsta-jul_helsida
defacto_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

valsta_jul_outsider
stationshusen_out
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
connys
mp-outsider
nrh
julmarknad_outsider